• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Gevelisolatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Gevelisolatie langs de buitenkant van de muren

Gevelisolatie is een uitstekende manier om je woning energiezuiniger te kunnen maken en vochtproblemen zoals condensatie te voorkomen. In tijden waarin energie besparen voorop staat is je gevel isoleren dus geen overbodige luxe om de waarde van je woning op lange termijn te blijven verzekeren. Wij plaatsen gevelisolatie langs de buitenkant waarop dan ook een gevelafwerking met crepi, steenstrips of spuitkurk kan komen.

Wat is gevelisolatie langs de buitenkant precies?

Een gevel isoleren langs de buitenkant betekent dat het isolatiemateriaal, doorgaans EPS, XPR of PIR, tegen de buitenmuur wordt aangebracht. Dat betekent dus dat de gevel wat dikker zal worden. Bij open bebouwingen met een ruime tuin is dat uiteraard geen issue, maar bij gesloten of halfopen kan het zijn dat dit niet zomaar gaat.

Daarna wordt er een nieuwe gevelafwerking aangebracht op de isolatieplaten, veelal zien we dat men kiest voor een gevelpleister, steenstrips of spuitkurk als opties om de gevelrenovatie te voltooien.

Uw woning laten isoleren met gevelafwerking? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Gevelisolatie combineren met crepi: een interessante optie

Het is een interessante optie om je gevelisolatie langs buiten te combineren met crepi. Zo zorg je voor een zeer doeltreffende gevelbescherming en je investeert in de energiezuinigheid van je woning uiteraard. 

  • beperk het warmteverlies in de winter
  • voorkom vochtproblemen met een crepi laag die dampopen is
  • gevelpleister is vlot te herstellen bij kleine schade
  • ook in de zomer keert het proces zich om en blijft het binnen relatief koel
  • een gevelrenovatie voor de lange termijn

Wat met de andere gevelafwerkingen na isolatie?

Ook steenstrips en spuitkurk zijn handige opties om de gevel na het isoleren af te werken. Steenstrips zijn vooral een esthetische keuze voor wie toch het uitzicht van een stenen gevel wil behouden. Dan worden gezaagde stenen tegen de isolatie gekleefd als bedekking. Spuitkurk is dan weer budgettair een goedkopere optie omdat dit het minst arbeidsintensief is. Bovendien is kurk van nature ook dampopen en dus geschikt om met gevelisolatie te combineren tegen vochtproblemen.

Wat als gevelisolatie langs buiten niet gaat?

Zoals al aangegeven is gevelisolatie langs de buitenmuren soms niet mogelijk door plaatsgebrek of specifieke regels die in je gemeente gelden. Dan kan je altijd bekijken wat mogelijk is langs de binnenkant van de woning, reken dan wel op wat plaatsverlies in de woning zelf. Of is er een spouw aanwezig? Dan zou je ook kunnen gaan voor spouwisolatie, hiermee verlies je eigenlijk geen plaats. 

Home Solution biedt voor elk isolatieprobleem dé oplossing

Isolatie is een specifieke klus die u het beste uit handen geeft aan een expert. Omdat verkeerd geplaatste isolatie nu eenmaal tot problemen kan leiden, denk aan de eerder genoemde koudebruggen of niet goed aansluitende isolatiematerialen.

Wilt u ook besparen op uw stookkosten en vochtproblemen definitief vaarwel zeggen? Neem dan contact op met ons ervaren team. Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u van degelijk en helder advies met betrekking tot de oplossing die in uw geval het beste is.

Uw woning laten isoleren? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie