• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Crepi als afwerking voor uw gevel?

Crepi of gevelpleister is een van de populairste methodes voor de afwerking van gevels. Niet alleen op esthetisch vlak, maar ook inzake gevelbescherming en combinatie met gevelisolatie scoort crepi hoog bij veel projecten. Zowel bij nieuwbouw als renovatie. 

Wat is crepi precies?

Crepi is een laag pleisterwerk die je over de gevel heen kan zetten voor een strakke afwerking. Het is verkrijgbaar in diverse structuren en kleuren. Je kan dus zeker een afwerking vinden in crepi die helemaal past bij je woning.  Er kom dus een dekkende en beschermende laag over de bakstenen gevel of over de gevelisolatie heen. Dankzij crepi krijgt vocht geen kans omdat crepi een barrière vormt tegen de meer poreuze gevelmaterialen. Het is ook damp-open, wat zorgt voor kortere droogtijden na neerslag.

Uw woning laten afwerken met crepi? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

crepi op gevel zetten

Gevelisolatie combineren met crepi: een interessante optie

Het is een interessante optie om je gevelisolatie langs buiten te combineren met crepi. Zo zorg je voor een zeer doeltreffende gevelbescherming en je investeert in de energiezuinigheid van je woning uiteraard. 

  • beperk het warmteverlies in de winter
  • voorkom vochtproblemen met een crepi laag die dampopen is
  • gevelpleister is vlot te herstellen bij kleine schade
  • ook in de zomer keert het proces zich om en blijft het binnen relatief koel
  • een gevelrenovatie voor de lange termijn

Wat zijn meer voordelen van een crepi gevel?

Crepi heeft nog meer troeven als gevelafwerking, zo is er heel veel keuze op vlak van structuren, kleur, dikte of effect. Daarnaast is het ook vrij efficiënt aan te brengen. Met crepi ben je zeker van een strak resultaat omdat je oneffenheden wegwerkt en egaliseert. Hier volgen nog enkele troeven om voor crepi te kiezen:

1. Vocht- en vuilwerend materiaal

Crepi vormt een uitstekende barrière tegen vocht, vuil en vorst en dus ook tegen vochtproblemen die daarmee gepaard kunnen gaan. Bovendien is het een dampopen materiaal waardoor de gevel na een regenbui nooit lang nat blijft staan.

2. Makkelijk te combineren met isolatie

Wanneer je de buitenkant van de gevel gaat isoleren van buitenaf, is een gevelafwerking met crepi vrijwel de meest efficiënte oplossing. De gevelpleister is flexibel en kan rechtstreeks op de isolatieplaten worden aangebracht met een volledige bedekking ervan.

3. Een upgrade voor de woning

Verder is een strak afgewerkte gevel met crepi gewoon een esthetische upgrade voor de woning. Handig wanneer je overweegt om je woning te verkopen om er een bepaalde meerwaarde bij te realiseren. Maar uiteraard ook voor jezelf en voor je omgeving.

Is een gevel in crepi makkelijk te onderhouden?

Alle gevels moeten worden onderhouden, dus ook een crepi gevel. Crepi is in vergelijking met veel andere methoden echter zeer simpel om te reinigen. U kunt een licht vervuilde gevel al heel gemakkelijk met wat water afspuiten, of goed bereikbare plekken met een emmer en een spons. Wij raden ook aan om eens in de vijf jaar uw gevel professioneel te laten reinigen om deze in topconditie te houden. Indien u de gevel langdurig wilt beschermen, dan is hydrofuge aan te raden. Hiermee legt u een waterdichte laag om uw gevel, die vocht en vuil geen kans meer biedt zich aan te hechten.

gevelwerken

Home Solution plaatst crepi op uw woning

Het plaatsen van crepi is een specifieke klus die u het beste uit handen geeft aan een expert. Zo ben je op het einde van de rit zeker van het beste resultaat!

Wil je graag je gevel in een nieuw jasje steken? Neem dan contact op met ons ervaren team. Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u van degelijk en helder advies met betrekking tot de oplossing die in uw geval het beste is.

Uw woning laten afwerken met crepi? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie