• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Dakcoating en dakontmossing

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vervelende mossen en algen kunnen je dak helemaal ontsieren. Meer zelfs, ze kunnen de dakbedekking beschadigen. Redenen genoeg om je dak te beschermen tegen mosvorming en algen met dakontmossing en dakcoating. Maar hoe gaat dat juist in zijn werk? Hoe kan je groen op het dak laten bestrijden als het zich al gehecht heeft aan je dak? Je komt het hier te weten.

Dakontmossing en dakcoating nodig? Maak vrijblijvend een afspraak →Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Wat is dat groen op je dak?

Daken zijn gevoelig aan mossen en algen. Heel wat verschillende organismen nestelen zich maar al te graag op de oneffen delen van je dakpannen. Er bestaan mossen in verschillende kleuren en vormen en vervelende groene algen die zich stevig hechten aan de pannen. Ook zwarte aanslag, door luchtvervuiling, komt vaak voor op daken.

De mosdeeltjes worden meegedragen door de wind en vestigen zich in scheurtjes en heultjes op je pannen. Oude en slecht aangelegde daken zijn gevoeliger voor mosvorming. Daar zijn meer oneffenheden waaraan mossen zich makkelijker kunnen hechten.

De mosvorming komt vooral voor op de delen van je dak waar weinig zonlicht komt. Daar blijft je dak namelijk langer vochtig en dat is de ideale voedingsbodem voor dat vervelende groen. De oppervlaktetemperatuur van de zonnige delen van je dak loopt te hoog voor mossen en algen. Daar zal je ze bijgevolg niet vinden.

Preventief je dak beschermen tegen mos en algen

Dakpannen zijn preventief beschermd tegen mossen

Dakpannen zijn doorgaans uitgerust met een beschermlaag. Die laag voorkomt dat mossen en algen zich kunnen hechten aan de pannen. Liggen de dakpannen al even op je dak? Dan is het zeker nuttig om een nieuwe beschermlaag of dakcoating te laten aanbrengen. Zo houd je die vervelende mossen en algen nog even langer op afstand en blijft je dak er langer als nieuw uitzien.

Voorkom mosvorming met een antimosproduct

Je dak preventief beschermen tegen mosvorming, algen en vuil doe je met een coating met een antimosproduct. Die producten vormen een dunne, transparante laag op de dakpannen. Dankzij die extra beschermende barrière krijgen mossen de kans niet om zich te hechten aan de dakbedekking.

Natuurlijk kan je hiervoor een beroep doen op een professionele service zoals Home-solution. Onze vakmannen gebruiken gespecialiseerde ontmossingsproducten en coatings die bijzonder effectief zijn, ook op lange termijn.

Extra bescherming tegen mos op het dak met een antimosprimer

Vooraleer je het antimosproduct aanbrengt, kan je ook nog een antimosprimer gebruiken. Die primer maakt het dak minder poreus en zorgt ervoor dat het antimosproduct zich beter zal hechten. Zo kan je op beide oren slapen, mossen en algen zullen de weg naar jouw dak niet vinden.

Is het al te laat? Hoe kan je een dak ontmossen?

Antimosproducten zijn te verkrijgen in doe-het-zelfzaken, maar dat betekent niet dat een dak ontmossen een makkelijke klus is. Integendeel. Een nieuwe beschermlaag aanbrengen op de dakpannen vergt enige ervaring. Het is belangrijk dat elk deeltje van de dakpan behandeld wordt met het antimosproduct. Bovendien brengen werken op het dak gevaren met zich mee. Heb je geen hoogtewerker of beschik je niet over de nodige uitrusting? Dan laat je het werk beter over aan een professionele mosbestrijder. Gespecialiseerde firma’s, zoals Home Solution, hebben bakken ervaring en weten precies hoe ze het ontmossen van een dak moeten aanpakken.

Home Solution bestrijdt mos en algen op het dak

Bij Home Solution voorkomen we mosvorming op het dak met preventieve bescherming. Heb je al last van mossen en algen op het dak? Dan is het belangrijk om je dak te reinigen en zo schade te voorkomen. Bij Home Solution bestrijden we mosvorming op het dak. Voor je het weet ziet je dak er terug uit zoals voorheen.

Je kan bij Home Solution terecht voor professionele dakontmossing. Maak een vrijblijvende afspraak en we komen graag langs om de situatie in te schatten en de meest efficiënte behandeling voor te stellen. Contacteer ons vandaag nog.


Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie