• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vochtbestrijding in Mullem | Last van vocht in je woning?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vochtbestrijding in Mullem

Woon je in Mullem en heb je last van vocht in huis? Home Solution maakt je woning terug helemaal vochtvrij!

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van vochtbestrijding kunnen wij je helpen bij allerhande vochtproblemen zoals condensatie, doorslaand vocht, opstijgend vocht, vocht in de kelder, lekkages, een te hoge luchtvochtigheid en ook secundaire vochtproblemen zoals schimmelvorming en muurzouten.

Last van vochtproblemen? Vraag nu uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing tegen vocht!

 

Waarom hulp inroepen van een expert?

Vochtproblemen zijn niet onschuldig. Ze kunnen heel wat schade aanrichten in huis. Bakstenen die gesatureerd zijn met vocht verliezen deels hun stabiliteit. Bovendien brengen vochtplekken vaak schimmels met zich mee en dat is nefast voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Hoe langer vochtplekken onbehandeld blijven, hoe groter de schade zal zijn.

Heel wat woningen in Mullem hebben te kampen met vochtproblemen. Het probleem is dat veel soorten vochtproblemen helaas niet altijd even gemakkelijk te herkennen zijn voor een ongeoefend oog. Je zal misschien wel zien dat er iets aan de hand is, maar de precieze oorzaak van die vreemde vlek op je muur achterhalen is niet altijd eenvoudig.

Vertrouw daarom op de expertise van een vochtexpert voor een efficiënte vochtbestrijding. Home Solution komt langs in je woning bij Mullem. We voeren een gratis vochtanalyse uit om de vochtproblemen in je woning in kaart te brengen. We onderzoeken de oorzaak van het probleem en stellen een vrijblijvend plan van aanpak op. Zo weet je hoe de specifieke vochtproblemen in jouw woning aangepakt kunnen worden.

Hoe ontstaan vochtige muren in je woning in Mullem?

Heb je vochtplekken op je muren gevonden? Geen aangename verrassing. Vochtige muren kunnen te wijten zijn aan verschillende soorten vochtproblemen. We zetten de mogelijke oorzaken van vochtige muren op een rijtje.

Condens

Veel vochtproblemen zijn te wijten aan condens. Condensproblemen ontstaan wanneer de relatieve luchtvochtigheid in je woning te hoog is. Kan je de badkamer niet goed verluchten na een warme douche? Dan slaan de waterdruppeltjes neer op spiegels, ramen en de koude muren. Zo kunnen lokaal vochtproblemen ontstaan.

Die waterdruppeltjes trekken namelijk in de muren. Je zal merken dat de muren of het plafond altijd nat zijn en vaak zullen er ook schimmels tevoorschijn komen.

Opstijgend vocht

Een andere vaak voorkomende oorzaak van vochtproblemen is opstijgend vocht. Water stijgt dan op in de binnenmuren vanuit de ondergrond. De bakstenen raken verzadigd met water en op de muur zal je donkere vochtplekken zien verschijnen.

Opstijgend vocht is te wijten aan het ontbreken van een spouwmuur, vochtproblemen in de kelder of een gebrekkige waterkering.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat via je gevel naar binnen doorslaat en je binnenmuren op die manier bereikt. Barstjes in de gevel zijn de boosdoeners. Je zal opnieuw vochtplekken op de muren zien verschijnen.

Last van vochtproblemen? Vraag nu uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing tegen vocht!

Hoe lossen we vochtige muren in Mullem op?

Gelukkig kan elk vochtprobleem opgelost worden. Welke vochtbehandeling we opstarten, hangt af van de oorzaak en de ernst van het vochtprobleem.

Muurinjectie

Heel wat vochtproblemen kunnen behandeld worden met een muurinjectie. Het gaat dan om plaatselijke vochtplekken die meestal veroorzaakt zijn door opstijgend vocht. Er worden dan gaten in en rondom de lokale vochtplek geboord die opgevuld worden met een vochtwerend middel. De muur kan zo uitdrogen en het vochtprobleem verdwijnt.

Impregnatie

Zijn de vochtproblemen in je woning in Mullem te wijten aan een beschadigde gevel? Dan kan de gevel geïmpregneerd worden. De schade wordt dan eerst hersteld en vervolgens wordt een waterafstotende laag op de gevel aangebracht. Ook saneerpleister, een waterdichte crepi, behoort tot de mogelijkheden.

Vochtige kelders

Heel wat vochtproblemen vinden hun oorsprong in de kelder. Kelders worden omgeven door vochtige ondergrond en zijn dan ook erg gevoelig aan vochtproblemen. Meestal wordt het vocht verjaagd door middel van een kelderbekuiping, maar ernstige vochtproblemen kunnen ook aangepakt worden met een kelderdrainage.

Schimmels

Vochtplekken zijn een broeihaard voor schimmels. Ook die pakken we bij Home Solution aan. We kunnen bijvoorbeeld een zoutafwerend membraan plaatsen om de vorming van schimmels en schadelijke zouten te voorkomen. Dat is niet alleen goed voor je woning, maar ook voor je gezondheid.

Home Solution Vochtbestrijding helpt je ook in Mullem

Bel vandaag nog naar Home Solution. Wij komen snel bij je langs in Mullem voor een gratis vochtanalyse die volledig vrijblijvend is. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we de oorzaak van het vochtprobleem helemaal in kaart brengen, de meest efficiënte oplossing voorstellen en duidelijk advies geven. Bel nu voor een afspraak en maak voorgoed komaf met vocht in huis!

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie