• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en kelderdichting

Waterverzachter op waterdruk: alle voor- en nadelen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waterverzachter op waterdruk: alle voor- en nadelen

Waterverzachter op waterdruk: alle voor- en nadelen

Steeds meer mensen investeren in een waterontharder, omdat het water uit de kraan nochtans veel kalk kan bevatten. Wanneer er veel kalk in water aanwezig is, dan komt dit doordat het water calcium en magnesium bevat. Deze twee elementen zitten in het water zodat er geen kans is op een besmetting met legionella.

Dit is uiteraard positief, echter kunnen sommige mensen last krijgen van hard water. De kalk in het water kan namelijk leiden tot lichamelijke klachten zoals nierstenen. Een waterverzachter maakt direct komaf met dit probleem, door de kalk uit het water te filteren waardoor het water zachter wordt. In dit artikel bieden wij meer informatie over een waterverzachter op waterdruk.

Hoe werkt een waterontharder en waar dient deze voor?

Elke waterverzachter bestaat doorgaans uit twee of drie cilinders. De eerste cilinder bevat speciale korrels, die van kunsthars zijn gemaakt. Dit is ook waar het leidingwater doorheen gaat, wanneer u de waterverzachter aansluit. Deze kunstharskorrels onttrekken als het ware het in het water aanwezige kalk aan het leidingwater, zodat het water zachter wordt.

Tijdens dit proces wordt tegelijkertijd een beetje natrium aan het water toegevoegd, doch in zeer kleine en onschuldige hoeveelheden. De tweede cilinder, welke gevuld is met een speciale natriumoplossing, dient om de kunstharskorrels te spoelen wanneer deze met kalk zijn verzadigd. De kalk laat dan los; dit wordt regeneratie genoemd.

Uit welke soorten waterontharders kun je kiezen?

Zoals we hierboven hebben aangegeven, bestaan waterverzachters uit twee of drie cilinders. Wanneer een waterverzachter een derde cilinder bevat, dan heet dit een duplex waterverzachter. Deze waterverzachters bevatten twee cilinders met kunstharskorrels, iets dat erg handig is als u continu water wilt blijven gebruiken. Tijdens het proces van regeneratie lukt dit namelijk niet met slechts één cilinder, omdat de waterverzachter dan bezig is de kalk aan de korrels te onttrekken.

Naast de keuze voor twee of drie cilinders, bestaat er ook verschil in de wijze waarop de waterverzachter wordt aangesloten. U kunt kiezen voor een waterverzachter met een stroomaansluiting, maar ook een systeem op waterdruk. Het grote voordeel van het systeem op waterdruk is dat u deze niet op netstroom hoeft aan te sluiten en derhalve veel gemakkelijker neer kunt zetten.

Interesse in een waterverzachter? →Contacteer ons voor een gratis meting van de waterhardheid bij u thuis

De voor- en nadelen van een waterontharder op waterdruk

Een waterverzachter op waterdruk heeft nog meer voordelen, dan enkel het feit dat u er geen stroom voor nodig heeft. Zo zult u tevens geen schade ondervinden bij stroomstoringen of stroomuitval.

Ook blijft de waterverzachter gewoon werken, zodat u ook dan van zacht water kunt profiteren. Een klein nadeel van dit systeem is het tijdvak wanneer de waterverzachter regenereert: dit kan soms op een verkeerd moment uitvallen. Gelukkig kunt u dit gemakkelijk met een duplex waterverzachter oplossen.

Home Solution helpt u met het maken van de beste keuze

Wilt u ook graag genieten van zacht water? Maar weet u niet welk systeem het beste is? Bel dan direct met Home Solution. Wij kunnen u vrijblijvend voorzien van advies op dit gebied, zoals de keuze voor een waterverzachter op stroom of waterdruk. Natuurlijk houden wij hierbij te allen tijde rekening met al uw persoonlijke voorkeuren.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie