• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Waterverzachters

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waterverzachter plaatsen voor huishoudelijk gebruik

Home Solution is erkend plaatser voor Delta waterverzachters. Dit merk is een van de toppers in de markt voor simplex en duplex waterverzachters voor huishoudens. Alle hydraulische waterverzachters worden in België geproduceerd en werken zonder elektriciteit.

Wat is het nut van een waterverzachter plaatsen?

In veel Vlaamse gemeenten is er een probleem met hard water. Dat is water waar kalk inzit. In het dagelijks leven kan je dat dan in je huishouden terugzien door kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen, de douche, het bad, de wasmachine of de vaatwasser en andere watertoestellen.

Het spreekt vanzelf dat al die kalk op termijn schadelijk is voor de toestellen, waardoor ze ook minder lang meegaan. Verder zullen sommige toestellen ook meer energie verbruiken wanneer ze met kalk te kampen hebben, wat dan weer die factuur opdrijft. Onderschat dat niet: bij veel toestellen gaat het verbruik al flink omhoog wanneer er slechts een millimeter kalk op het apparaat zit. Vooral bij de boiler weegt dat meteen zwaar door, zowel bij toestellen in nieuwbouw als bij renovaties.

Een waterverzachter is dan een doeltreffende oplossing wanneer er in jouw gemeente sprake is van middelhard tot zeer hard water. Dat komt erop neer dat u bij waterhardheid van meer dan 20 fH best overweegt om een waterverzachter in huis te halen om de leidingen, watertoestellen en huishoudelijke apparaten een langer leven te geven.

Ter illustratie: een waterhardheid van 20fH met een jaarlijks waterverbruik van 100m³ = 20 kg kalk per jaar door de leidingen en toestellen.

Check de waterhardheid bij u in de buurt

Op de website van De Watergroep kunt u snel checken hoe het met de waterhardheid in uw gemeente is gesteld. Bekijk hier de waterhardheid in uw gemeente.

Zit de waterhardheid boven de 7 fH? Dan is een waterverzachter een aanrader. Bij lagere niveaus dan 7 fH wil het zeggen dat het water in uw buurt al voldoende wordt verzacht.

Is de waterhardheid gemiddeld hoger dan 20fH? Dan wordt een waterontharder meer dan nuttig. 

Interesse in een waterverzachter? →Contacteer ons voor een gratis meting van de waterhardheid bij u thuis

Voordelen van een waterverzachter

  • Minder kalkaanslag op je kranen, in bad of douche, wasmachine etc.
  • Je apparaten gaan langer mee
  • Je verbruikt minder energie omdat je toestellen in betere staat blijven
  • Er is minder wasmiddel nodig voor de wasmachine
  • Je huid en je haar blijven zachter na een bad of douche

Nadelen van een waterverzachter

  • Onderhoud nodig zoals zout bijvullen
  • Sommige toestellen zijn niet goed aangepast aan zacht water, bijvoorbeeld bepaalde types van strijkijzers
  • De exacte terugverdientijd is soms onduidelijk vanwege de energiefacturen die sterk fluctueren (los van het effectieve verbruik dat wel daalt)

Hoe werkt een hydraulische waterverzachter?

Hydraulische waterverzachters regenereren alleen wanneer het nodig is en dat doen ze op basis van het werkelijke waterverbruik. De Delta waterontharders zijn uitgerust met een watermeter die bijhoudt wanneer de nodige capaciteit om het water te ontharden effectief aanwezig is. Dat is het belangrijkste verschil met traditionele elektrische waterverzachters waar een timer op zit om op een vast moment in de dag te gaan regenereren. Dat wil dus zeggen dat die toestellen ook werken wanneer u bijvoorbeeld veel minder of zelfs geen water heeft verbruikt.

Op die manier gaat er dus onnodig zout, elektriciteit en water verloren. Met een hydraulisch systeem gebeurt de sturing volledig volgens de waterdruk op de leidingen.

Energiezuinige en milieuvriendelijke waterontharder

De Delta waterverzachter heeft dus geen elektrisch verbruik en stemt het regeneratieproces af op de exacte noden van uw huishoudelijk waterverbruik. Daarnaast verbruikt een Delta-toestel ook erg weinig zout en water tijdens de werking vanwege het geringe harsvolume en de grotere harskorrels dan traditionele toestellen. Per 3 liter hars is er zo maar 300 gram zout en 18 liter water nodig om het onthardingsproces te voltooien. Daarmee zijn Delta waterontharders bij de zuinigste waterverzachters die verkrijgbaar zijn.

Waterverzachter plaatsen bij u thuis? →Contacteer ons voor een gratis offerte

Delta waterverzachters: compacte simplex of duplex waterontharders

Wij kiezen ervoor om Delta waterontharders te plaatsen omwille van de uitstekende kwaliteit en efficiëntie van de toestellen. Deze waterverzachters zijn zowel in simplex als duplex modellen verkrijgbaar en hebben een extra troef dat ze zeer compact zijn in vergelijking met veel andere merken op de markt die meteen veel plaats innemen.

Voor huishoudelijke waterontharders is dat zeker een voordeel, u hoeft bij wijze van spreken geen halve verbouwing in uw garage te doen om de waterontharder bij u thuis te laten plaatsen. Een hoekje vrijmaken of een eenvoudig verhoog maken nabij de ingang van uw waterleiding en het toestel kan vlot geïnstalleerd en afgesteld worden. 

Wat is een Simplex waterverzachter?

Een simplex waterverzachter bestaat uit één unit die zacht water levert. Dan zou je kunnen denken dat die tijdens het regeneratieproces dus geen water naar de kraan stuurt. Om dat op te lossen, wordt er bij een Simplex wel automatisch een bypasskraan opengezet. Zo stroomt het water tijdens het onthardingsproces niet meer door de waterontharder, maar via de bypass verder in de leidingen. De waterverzachter voert de kalk af, maar de bypass wil zeggen dat er tijdelijk geen zacht water uit uw kraan komt. Het nadeel is dus dat je ongeveer 15 minuten geen ontkalkt water hebt tijdens het regenereren.

Delta Simplex Waterverzachter escalda Delta simplex waterontharder Isera

Wat is een Duplex waterverzachter?

Een Duplex waterverzachter werkt met twee units. Daardoor wordt het nadeel van de simplex, namelijk het voorzien van zacht water tijdens de werking, geneutraliseerd. Een duplex kan altijd onthard water leveren door de extra ionenwisselaar. Wanneer de ene unit regenereert, neemt de andere de watervoorziening over. Het spreekt vanzelf dat een duplex waterontharder wat duurder is dan een simplex door die bijkomende voordelen van de extra unit.

Delta duplex waterverzachter mosela Delta duplex waterontharder Garona

Interesse in een waterverzachter? →Contacteer ons voor een gratis offerte

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie