• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Waterverzachter onderhoud: alle tips en informatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waterverzachter onderhoud: alle tips en informatie

Waterverzachter onderhoud: alle tips en informatie

Indien u over een waterverzachter beschikt, dan is het van belang dat u deze een periodiek onderhoud geeft. Dit garandeert een goede werking van het apparaat, daarnaast zal de levensduur ook langer zijn met gepland onderhoud. Meestal wordt aangeraden om de waterverzachter minimaal eens per jaar te onderhouden, liefst twee keer per jaar.

Veel mensen vragen zich af of dit onderhoud zelf kan worden uitgevoerd. Wij raden echter aan dit het beste door een specialist te laten doen, omdat er aardig wat werkzaamheden bij komen kijken. In dit artikel lichten wij iets meer toe over het onderhoud van waterverzachters, waarom dit nodig is en hoe wij te werk gaan.

Waarom dient een waterverzachter te worden onderhouden?

Elke waterverzachter heeft baat bij periodiek onderhoud. Dit garandeert een lange levensduur en goede werking, daarnaast hoeft er daardoor niet onnodig zout en water te worden verbruikt. Ook kunt u mogelijke problemen veel sneller ontdekken, wanneer u de waterverzachter door een specialist laat onderhouden.

Doet u dit niet? Dan kunnen er op termijn diverse problemen ontstaan. De waterverzachter kan bijvoorbeeld gaan lekken, of teveel water gebruiken tijdens het onthardingsproces. Ook kan de waterverzachter zonder onderhoud minder goed functioneren, wat betekent dat het water niet voldoende wordt onthard. Het is daarom van belang, dat u in ieder geval op regelmatige basis de waterhardheid meet.

Blijkt dat bepaalde onderdelen van uw waterverzachter defect zijn? Dan is het van belang om deze onderdelen direct te vervangen of herstellen, om een goede werking van de waterverzachter te garanderen. Zo blijft het water dat u gebruikt van goede kwaliteit en zacht; hier hebben alle andere apparaten in huis ook baat bij.

Interesse in een waterverzachter? →Contacteer ons voor een gratis meting van de waterhardheid bij u thuis

Hoe wordt een waterverzachter onderhouden?

Wanneer wij een waterverzachter onderhouden, dan werken wij volgens een vast stappenplan om de werkzaamheden op orde te houden. Dit omvat de volgende drie stappen:

1. Het meten van de waterhardheid

Wanneer de waterhardheid wordt gemeten, dan geschiedt dit heel simpel door een druppel water uit de kraan op te vangen. Dit druppeltje wordt getest op de aanwezigheid van mineralen zoals magnesium en calcium. Wanneer de test aangeeft dat het water hard is, dan betekent dit dat de waterverzachter niet geheel goed meer functioneert.

2. Het testen en reinigen van onderdelen

Alle onderdelen van de waterverzachter worden nagelopen op functie en eventuele mankementen, zoals de injectoren en de kleppen. Ook de zogeheten pekelklep wordt nagekeken, want deze klep zorgt ervoor dat er niet teveel water in het zoutreservoir terecht komt. Alle onderdelen worden voorts ontsmet, gereinigd en waar nodig gesmeerd.

3. Reinigen van het zoutreservoir

Omdat elke waterverzachter op basis van zout werkt, dient het zoutreservoir ook goed gereinigd te worden omdat het zout hier kan aankoeken. Indien het water mooi helder is, dan is dit zoutreservoir goed schoon.

Home Solution neemt voor u het onderhoud uit handen

Wilt u meer informatie over waterverzachters? Bijvoorbeeld welk systeem het beste is voor u? Of heeft u een waterverzachter en wilt u graag het onderhoud uitbesteden? Dan bent u bij Home Solution aan het juiste adres. Contacteer ons gerust met al uw vragen, wij helpen u op alle fronten graag verder.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie