• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Vochtige plekken in huis? Wat nu?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vochtige plekken in huis? Wat nu?

Vochtige plekken in huis? Wat nu?

Heeft u vochtige plekken in huis opgemerkt? Als u om een bepaalde reden last ondervindt van vochtproblemen, dan is het goed mogelijk dat u vochtige plekken in uw huis heeft ontdekt. Soms is de exacte oorzaak van deze vochtige plekken voldoende duidelijk en logisch, denk bijvoorbeeld aan een lekkage in uw dak. Deze lekkage biedt vocht en regenwater vrije toegang tot uw binnenmuren en plafond, waardoor het lekkende vocht al snel tot vochtige plekken zal leiden die duidelijk waarneembaar zijn.

In sommige gevallen is het echter een compleet raadsel, waarom u op specifieke plekken in uw huis vochtplekken kunt zien. Opstijgend vocht is een goed voorbeeld. U kunt te maken krijgen met opstijgend vocht wanneer uw huis op begane grondniveau te kampen heeft met een verminderde waterafstotendheid. Dit kan allerhande redenen hebben, van een kelder die niet goed waterdicht is tot het ontbreken van een spouwmuur. Doordat de muren op de lager gelegen etages al snel verzadigd zullen raken met het binnentredende vocht, zal dit vocht stijgen naar hoger gelegen verdiepingen en ook daar vochtige plekken veroorzaken. zo kan het gebeuren dat u in uw slaapkamer vochtplekken vindt die niet direct herleid kunnen worden naar een duidelijke oorzaak. 

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vocht zal zich altijd verspreiden indien daar een mogelijkheid toe bestaat

Wanneer u condensatie als voorbeeld neemt, dan zult u ongetwijfeld al eens gemerkt hebben dat uw spiegels na een warm bad al gauw beslaan. Zelfs indien u over een goed ventilatiesysteem beschikt, kunnen er wat druppels condens ontstaan op gladde oppervlakken als spiegels en ramen. Welnu, wordt een ruimte gedurende een langere periode blootgesteld aan vocht, dan zal het vocht op den duur ook andere oppervlakken opzoeken om zich aan te hechten. Dit gebeurt wanneer de gladde oppervlakken geen ruimte meer bieden voor het vocht, omdat ze al verzadigd zijn. De condens zal zich dan ook aan poreuze oppervlakken als muren en plafonds gaan hechten.

Dit proces speelt zich in feite altijd af, of het nu om condensatie, opstijgend vocht of doorslaand vocht gaat. Is een oppervlak eenmaal vochtig genoeg, dan is er geen ruimte meer voor nog méér vocht. Dit bedoelen we met verzadigd. Het vocht zal dan niettemin alsnog een uitweg willen zoeken en zal zich daarom verspreiden naar omliggende gebieden die nog wel droog zijn. Vandaar dat het goed mogelijk is, dat een vochtprobleem waarneembaar is op plaatsen waar het eigenlijk niet is ontstaan.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Om vochtplekken tegen te gaan is een vochtdiagnose onontbeerlijk

In het geval dat u in uw huis vochtplekken waar kunt nemen, luidt het advies eigenlijk altijd om een expert in te schakelen. Het is namelijk van groot belang dat u de exacte oorzaak van het vochtprobleem bepaalt, om definitief af te rekenen met de vochtproblemen. Doet u dit niet en verhelpt u alleen plaatselijk vochtproblemen, dan is de kans bijzonder groot dat u de vochtige plekken in de nabije toekomst weer terug zult zien.

Home Solution kan u uitstekend bijstaan door het uitvoeren van deze vochtdiagnose. Wij zullen uw gehele pand grondig nalopen op diverse factoren die bij kunnen dragen aan het ontstaan van vochtproblemen. Nadat wij deze vochtdiagnose (gratis en bovendien vrijblijvend!) hebben uitgevoerd, kunnen wij u precies vertellen waar het vochtprobleem zich bevindt, hoe dit tot de vochtplekken leidt en het belangrijkste: wat u in dit geval het beste kunt doen om alle vochtproblemen in één keer te bestrijden.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak in te plannen. Wij vertellen u graag welke oplossing op maat wij u kunnen bieden.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie