• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Man cave inrichten in de kelder? Begin met een droge kelder

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Man cave inrichten in de kelder? Begin met een droge kelder

Man cave inrichten in de kelder? Begin met een droge kelder

Wil je graag een man cave in de kelder inrichten? Top idee! Maar eerst en vooral moet je de kelder helemaal vochtvrij maken. Vochtproblemen in de kelder zijn niet goed voor de structuur van je woning en ze creëren een ongezonde leefomgeving.

Hoe kan je vochtproblemen in de kelder verhelpen? En waar moet je aan denken bij het inrichten van een man cave in de kelder? Je leest het hier!

Afrekenen met vocht in de kelder? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een man cave moet vochtvrij zijn

Het enige vocht dat in een man cave aanwezig mag zijn, is bier in de koelkast. Wanneer je met vochtproblemen in de kelder kampt, moet je die eerst verhelpen vooraleer je aan de inrichting van je man cave kan denken.

Vochtplekken zien er misschien onschuldig uit, maar ze zijn wel degelijk schadelijk. Niet alleen voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Vochtplekken vormen de ideale broeihaard voor schimmels en die ben je in een man cave natuurlijk liever kwijt dan rijk. De sporen die schimmels produceren zijn schadelijk voor je gezondheid en kunnen klachten aan de luchtwegen veroorzaken.

Daarnaast gaat vocht ook gepaard met een muffe geur en vochtplekken ontsieren de muur. Het vocht maakt de bouwmaterialen bovendien broos waardoor ze na verloop van tijd gaan afbrokkelen. Wil je een man cave in de kelder? Dan bel je dus eerst een vochtexpert. Zo kan je vochtproblemen opsporen en uit de kelder verjagen.

Hoe wordt een vochtprobleem in de kelder opgelost?

Kampt je kelder met een vochtprobleem? Dan moet eerst de oorzaak van het vocht in de kelder gevonden worden. Elk soort vochtprobleem vereist namelijk een andere aanpak.

De meeste vochtproblemen in de kelder zijn te wijten aan opstijgend vocht. Het water uit de ondergrond die de kelder omringt, stijgt dan op. De muren nemen het water op en raken na verloop van tijd verzadigd met water. Uiteindelijk verschijnen vochtplekken op de muren. De beste oplossing is dan een kelderbekuiping. Er wordt een nieuwe waterdichte laag op de muren aangebracht die als het ware een nieuwe muur vormt.

Is het vochtprobleem grootschaliger, dan kan een kelderdrainage de oplossing bieden. Water wordt dan continu weggepompt uit de kelder via een drainagesysteem onder de vloer.

Kan je de toekomstige man cave zelf vochtvrij maken?

Vochtproblemen, en de bijhorende schimmels, zijn niet ongevaarlijk. Wanneer je zelf vochtproblemen in de kelder aanpakt, is er veel ruimte voor fouten. Het is belangrijk om het vocht voor eens en voor altijd uit de kelder te verdrijven. Dat laat je het beste over aan een vakman. Bij Home Solution helpen we je graag verder.

Geen man cave zonder ventilatiesysteem

Daarnaast zijn veel vochtproblemen in de kelder ook te wijten aan condens. Kelders hebben vaak geen raam en worden dus amper verlucht. De relatieve luchtvochtigheid ligt er hoger en vocht slaat makkelijk neer op de koude muren. Lokale vochtproblemen komen vaak voor in kelders.

Dit soort problemen kan je enkel oplossen met een ventilatiesysteem. Er wordt dan continu verse, droge buitenlucht aangevoerd en condens krijgt geen kans. De luchtkwaliteit in de kelder is ontstekend en er hangt geen muffe geur. Een ventilatiesysteem in de man cave is dan ook een absolute must.

Hoe kan je een man cave maken in de kelder?

Kelders zijn vaak kleine, donkere ruimtes. Ideaal voor een echte man cave dus. Eenmaal je kelder vrij is van vochtproblemen, kan je aan de inrichting beginnen denken. Hierbij onze tips voor een tiptop man cave:

  • Ben je van plan om feestjes te bouwen in de kelder? Dan is het een goed idee om isolerende materialen te gebruiken of eventueel een isolatielaag te voorzien.
  • Denk vooraf goed na waar je de waterleiding wil aansluiten (als die er nog niet is). Dat moet de plaats van de bar worden.
  • Plan waar de verlichting moet komen en voorzie meerdere lichtpunten om een gezellige atmosfeer te creëren.
  • Installeer een ventilatiesysteem.

Home Solution helpt je kelder om te toveren tot een man cave

Wil je een man cave in de kelder? Dan zal je eerst het vochtprobleem moeten aanpakken! We helpen je bij Home Solution graag verder! Onze vakmannen komen langs om je het beste behandelplan voor jouw vochtige kelder op te stellen. Zo is die man cave voor je het weet een realiteit. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie