• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Hoe betonscheuren laten herstellen?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe betonscheuren laten herstellen?

Hoe betonscheuren laten herstellen?

Een betonvloer lijkt erg sterk en een materiaal dat slechts weinig onderhoud vereist, maar ook beton kan zwakke plekken hebben. Zo kunt u te maken krijgen met scheurtjes in het beton, grindnesten, betonrot en uitgezet of juist ingekrompen beton. Dit zijn allemaal vervelende fenomenen, waar u niettemin wel iets aan kunt doen.

In dit artikel meer informatie over de kwaaltjes van beton en hoe te handelen wanneer u betonscheuren wilt laten herstellen.

Oorzaken van beschadigingen aan beton

Beton kan omwille van diverse redenen beschadigd raken. Soms pas na vele jaren gebruik, in andere gevallen kan de schade al snel zichtbaar zijn. Vaak is er in het laatstgenoemde geval sprake van constructiefouten, waardoor de kwaliteit van het beton wat minder is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren indien het mengsel niet goed wordt geprepareerd.

Beton bestaat uit cement, zand en grind en uiteindelijk ook water zodat het verhardt. Is het vermengen niet goed gegaan of de samenstelling uit balans? Dan zal het beton niet goed uitharden en als gevolg hiervan kunnen nadien scheuren ontstaan. Zeker wanneer de temperatuur in een ruimte veel schommelt, omdat dit inkrimping en uitzetting tot gevolg kan hebben.

Hoe kunt u uw beton onderhouden om schade te voorkomen?

Om beton in goede conditie te houden is het van belang de temperatuur binnenshuis enigszins stabiel te houden. Natuurlijk wisselt dit in de winter en zomer, maar probeer de overgangen vloeiend en langzaam te laten verlopen. Zo zal het beton minimaal uitzetten en daardoor niet zo snel scheuren.

U kunt uw betonnen vloer ook goed schoonhouden met speciale middeltjes, die de laag beton in goede conditie houden. Kleine beschadigingen zijn vaak met epoxy te verhelpen. Ook regelmatig een wasbeurtje doet uw beton zeker goed. Gebruik daarvoor een middel dat geschikt is voor uw betonnen vloer.

Betonscheuren herstellen met betoninjectie

Indien u onverhoopt toch last heeft van schade, zoals kleine barstjes of scheurtjes, dan bestaat hier gelukkig een uitstekend redmiddel tegen: betoninjectie. Het injecteren van beschadigingen aan materialen is niet uniek: ook metsel- en voegwerk en vele andere materialen hebben baat bij de uiteenlopende injectiemethoden.

Het injecteren van beschadigingen maakt de materialen veelal weer net zo sterk als nieuw, waardoor ook vochtproblemen wegblijven.

Betoninjectie bestaat allereerst uit het inspecteren van het beton op problemen, waarna een diagnose wordt gesteld over de staat van het beton. Is het beton namelijk ook van binnen beschadigd, bijvoorbeeld door betonrot? Dan soms enkel het storten van geheel nieuw beton de enige optie zijn.

Bij plaatselijke beschadigingen en scheuren zal echter worden overgegaan tot het boren van enkele gaten. In deze gaten wordt vervolgens het vochtwerende en herstellende middel gespoten, dat de scheuren weer naadloos waterdicht en sterk maakt. Nadat het beton is geïnjecteerd kunt u de vloer laten schuren en polijsten, zodat u vrijwel niets terugziet van de behandeling.

Home Solution pakt uw beton grondig aan

Als u beton in huis wilt laten herstellen, dan belt u direct met Home Solution. Met onze uitgebreide kennis over beton en ervaring op het gebied van vochtbestrijding en reparatie van beschadigingen, weten wij als geen ander hoe wij uw beton weer als nieuw kunnen krijgen.

Wij zullen altijd de meest effectieve en efficiënte methode hanteren. Benieuwd naar de opties? Neem dan contact met ons op.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie