• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Hoe beton waterdicht maken? Onze tips, advies en technieken

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe beton waterdicht maken? Onze tips, advies en technieken

Hoe beton waterdicht maken? Onze tips, advies en technieken

Beton kan op meerdere wijzen extra worden versterkt tegen de schadelijke invloeden van binnensijpelend vocht. Dit is mogelijk reeds bij het plaatsen van het beton, maar ook op een later tijdstip. Uiteraard is de meest effectieve methode om beton vanaf installatie al zo sterk mogelijk te maken, maar in veel gevallen kunnen ook behandelingen het bestaand beton herstellen of versterken.

Als u uw kelder bijvoorbeeld niet geheel opnieuw kunt of wilt opbouwen, dan is dit vooral voor u geschikt. Beton kan om meerdere redenen vocht binnenlaten en voor vochtproblemen in huis zorgen.

Betonscheuren, grindnesten maar ook betonrot kunnen zwakke plekken creëren die vervolgens doorgang bieden aan water. Om dit te voorkomen, is het verstandig uw beton van tijd tot tijd aan een inspectie te onderwerpen en waar nodig, te herstellen of behandelen.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Beton extra waterdicht maken tijdens het plaatsen

Wanneer u beton in uw huis plaatst, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe keldervloer laat aanleggen, dan kunnen extra maatregelen uw beton geheel dicht afwerken zodat vocht achteraf niet naar binnen kan dringen. Met behulp van speciale micro moleculen of toevoegingen wordt de mortel versterkt of er worden speciale technieken toegepast waardoor het beton wordt verdicht en vocht op geen enkele manier kan doordringen.

Beton extra waterdicht maken met behulp van hydrofuge

Is bovenstaande methode niet toegepast bij het gieten van het beton bij u? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw beton te impregneren.

Ook deze methode betreft een preventief middel om toekomstige vochtproblemen te voorkomen en wordt daarom eigenlijk altijd aangeraden. Beton is van zichzelf waterdicht vanaf een dikte van 30 centimeter, maar in veel gevallen wordt deze dikte niet bereikt.

U kunt het beton dan extra sterk maken door hydrofuge toe te passen. U voorkomt hiermee een veelvoud aan problemen zoals betonrot, omdat vocht niet meer diep in het beton kan dringen. Tijdens hydrofuge wordt een bepaald oppervlak verneveld met een waterafstotend middel, dat de natuurlijke porositeit van het materiaal verbetert. De hydrofuge met zijn betere damp-open eigenschappen zorgt voor een goede bescherming tegen vocht en laat tegelijk een snellere uitdroging toe. Het beton zal dientengevolge niet lang nat meer blijven. 

Bestaand beton weer waterdicht maken

Bovenstaande methoden zijn vooral preventief van aard, maar indien u reeds met vochtproblemen kampt, dan zult u deze eerst op moeten lossen. Vochtproblemen in beton ontstaan vooral door scheuren in het beton. Om deze situatie te herstellen, kunt u opteren voor betoninjectie. Deze behandeling vult alle zwakke plekken op met een speciaal waterafstotend hars, dat zorgt voor een solide barrière tegen alle soorten vocht en vloeistoffen. Uw betonnen oppervlak is daarna weer 100% waterdicht.

Welke methode om beton waterdicht te maken is voor u geschikt?

Wilt u een betonnen oppervlak in uw woning versterken? Of wilt u meer weten over de diverse oplossingen die wij bieden op dit gebied?

Neem dan vrijblijvend contact op met Home Solution. Wij kunnen u middels een vrijblijvend vochtdiagnose uitgebreid informeren over de oplossingen die in uw geval het beste effect zullen hebben.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie