• Home-Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en isolatie

Wat kan ik doen tegen vocht in mijn kelder?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Wat kan ik doen tegen vocht in mijn kelder?

Wat kan ik doen tegen vocht in mijn kelder?

Heeft u last van een vochtige kelder en wilt u meteen actie ondernemen om het vocht in uw kelder te bestrijden?
Dan zijn er een aantal stappen die u zult moeten doorlopen.

Allereerst is het van groot belang dat u achterhaalt waar het vocht precies vandaan komt. Met andere woorden: u zult het onderliggende vochtprobleem moeten ontdekken, omdat u alleen dan weet wat de beste methode is om voorgoed vaarwel te zeggen tegen het vocht in uw kelder.

Maar dit is niet altijd even gemakkelijk. Een kelderruimte is doorgaans donkerder dan andere ruimten in uw huis, waardoor vocht en vochtschade minder goed zichtbaar zijn. Dit kan er vervolgens toe leiden dat het vochtprobleem al langere tijd heeft kunnen voortduren, waardoor het vocht zich langzaamaan overal naartoe heeft verspreid. En net dat maakt het vinden van de precieze oorzaak zo moeilijk.

Wij raden in feite altijd aan een vochtexpert onder de arm te nemen, om er zeker van te zijn dat u de juiste behandeling kiest.

Vocht in uw kelder door binnentredend water van buitenaf

Vaak wordt een vochtige kelder veroorzaakt door extern vocht dat binnen weet te dringen, bijvoorbeeld sijpelwater, grondwater of water als gevolg van een lek in een leiding. Uw kelder biedt toegang tot alle drie genoemde soorten vocht en dit maakt uw kelder zo gevoelig voor vochtproblemen en vochtschade. 

De reden waarom water en vocht in uw kelder kunnen binnendringen heeft enerzijds te maken met zijn ondergrondse ligging, maar anderzijds ook met het feit dat uw kelder om één of andere reden minder waterdicht is dan voorheen. Hoe meer zwakke plekken een kelder heeft, hoe sneller vocht kan binnendringen. De oplossing is in dit geval het herstellen van de zwakke plekken, zodat vocht geen toegang meer heeft tot uw kelder.

Oplossing: kelderbekuiping, kelderdrainage of muurinjectie

Herstel van een kelder kan op meerdere manieren. Plaatselijke zwakke plekken kunt u prima oplossen met een injectiemethode, die deze plaatsen opvult met een speciaal waterafstotend middel. Hierdoor zal de zwakke plek weer sterk worden en is vocht niet langer in staat in uw kelder terecht te komen.

Voor kelders die in grotere mate beschadigd zijn, bestaan er totaaloplossingen zoals kelderdichting en kelderdrainage. Beide methoden maken uw kelder 100% waterdicht, van vloer tot plafond.

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vocht in uw kelder door condensatieproblemen

Heeft u daarentegen last van vocht in uw kelder door condensatieproblemen? Condens ontstaat bij een te hoge luchtvochtigheid in combinatie met een gebrek aan ventilatie. Hierdoor zal de lucht in de kelder continu een teveel aan waterdamp bevatten, dat vervolgens tegen koudere oppervlakken zoals muren condenseert. Hoe langer dit proces voortduurt, hoe natter de muren zullen worden.

Oplossing: installatie van een ventilatiesysteem

Om condensatie tegen te gaan kunt u opteren voor het installeren van een (mechanisch) ventilatiesysteem. Kelders hebben nu eenmaal geen of weinig toegang tot de frisse buitenlucht. Om verdere vochtschade te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw kelder voorziet van frisse lucht, en dat de lucht met een te hoge luchtvochtigheidsgraad voldoende wordt afgevoerd. En daar kan een ventilatiesysteem voor zorgen. 

Home Solution helpt u met het oplossen van vochtproblemen in de kelder

Wat uw situatie ook is, voor elk vochtprobleem hebben wij een goede en passende oplossing. Neem nu contact met ons op en informeer naar de vele mogelijkheden. Wij komen graag bij u langs voor een GRATIS en vrijblijvende vochtdiagnose.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie