• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Wanneer kan je best airco aanschaffen?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Wanneer kan je best airco aanschaffen?

Wanneer kan je best airco aanschaffen?

Steeds meer mensen besluiten om een aircosysteem aan te schaffen. En niet zonder reden, want met een goedwerkende airco heeft u het in de zomer heerlijk koel in elke ruimte.

U kunt er tevens voor kiezen om ook een verwarmingsfunctie te integreren, zodat u het in de winter ook prettig warm heeft. Dit kan zomaar honderden euro’s per jaar schelen op stookkosten.

Enfin, in principe kunt u in elk seizoen profiteren van airco in uw woning of bedrijfspand. Maar wanneer is de beste periode om airconditioning te bestellen en te laten installeren? In dit artikel leggen wij wat basisinformatie aan u voor omtrent het aanschaffen van airco, wanneer u dat het beste doet en hoe u van airco kunt profiteren.

Eigenschappen en voordelen van airconditioning

Airconditioning begint in steeds meer huishoudens een vaste plek te verkrijgen. Sommige zomerdagen kunnen immers zo warm zijn, dat het moeilijk kan zijn om ‘s avonds in slaap te vallen. Een beetje verkoeling en koude lucht zijn dan geen overbodige luxe. U kunt met een aircosysteem vele kanten op, zowel qua design als functionaliteiten.

Aircosystemen zijn in verscheidene varianten beschikbaar, bijvoorbeeld mobiele units maar ook vaste systemen die al dan niet op een buitenunit zijn aangesloten. Welk soort systeem het beste bij uw woning of bedrijfspand past, hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeuren en wensen:

  • Hoeveel ruimtes wilt u verkoelen?
  • Hoe groot zijn deze ruimten?
  • En wilt u in de winter ook kunnen verwarmen?

Deze en andere vragen beantwoorden wij uiteraard graag voor u, wanneer u door Home Solution een aircosysteem laat installeren.

Gratis afspraak maken voor uw airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Soorten aircosystemen in een notendop

U kunt grofweg uit twee soorten airco kiezen: vaste airconditioning en mobiele airco units. Mobiele aircosystemen zijn prettig voor bijvoorbeeld mensen met een niet al te groot appartement, want deze kunt u gemakkelijk verplaatsen.

U kunt dan bijvoorbeeld overdag de woonkamer koelen en in de avond uw slaapkamer. U kunt de afvoerbuis gewoon uit een raam naar buiten steken, zodat de lucht kan worden afgevoerd.

Vaste units zijn doorgaans gekoppeld aan een buitenunit. Indien u kiest voor een aircosysteem met buitenunit, dan dient u wel te achterhalen of u dit kunt plaatsen op het exterieur van uw woning. Is uw woning een beschermd monument of woont u in een appartementsgebouw? Dan dient u eerst wat stappen te ondernemen, voordat u zeker weet of u de buitenunit kunt plaatsen.

Kan dat gewoon? Dan kunt u meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten, het verschilt per producent hoeveel precies, maar doorgaans kunnen tot 8 binnenunits op één buitenunit worden aangesloten. Indien u in een appartementsgebouw woont, dan kunt u ook met uw buren een buitenunit delen. Uiteraard informeren wij u graag over de mogelijkheden op dit gebied.

Video: Wacht niet tot de zomer om je Airco te bestellen

Verschillende werkzaamheden in verschillende seizoenen

Home Solution kan in elk jaargetijde een aircosysteem bij u installeren. Je zou dus kunnen zeggen dat het in feite niets uitmaakt wanneer u een aircosysteem bestelt. Maar weet wel dat we tijdens de zomer aanzienlijk meer aanvragen krijgen dan tijdens de winter. Met andere woorden: als u wacht op een hittegolf, krijgt u de airco wellicht niet tijdig door de grote vraag. Als u airco in de winter bestelt, bent u klaar voor wanneer het warm is en bent u ook goedkoper af, vanwege de lagere vraag. 

Wilt u graag meer informatie over de vele voordelen van airco voor uw pand? Neem dan zeker eens contact op met Home Solution, wij vertellen u graag alles dat u wilt weten.

Gratis afspraak maken voor uw airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie