• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Airco in de winter bestellen: een slimme optie die tijd en geld uitspaart

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Airco in de winter bestellen: een slimme optie die tijd en geld uitspaart

Airco in de winter bestellen: een slimme optie die tijd en geld uitspaart

We staan aan het begin van de winter op dit moment, dus allicht is het installeren van een airconditioning systeem niet direct het eerste waar u aan denkt. Maar wist u dat u ook in de winter airco kunt laten plaatsen in uw woning?

Zeker nu de winters steeds zachter worden is het prima mogelijk om ook dan de nodige werkzaamheden uit te voeren. In dit artikel vertellen wij iets meer over het installeren van een aircosysteem in de winter, de voordelen daarvan en waar u op dient te letten.

Meer info of gratis offerte voor jouw airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Spring snel naar: Laat u niet opnieuw verrassen door de hitte in de zomer - Wat moet u weten voor het installeren van airco? - U kunt uw woning ook met airco verwarmen - Wat met de plaatsing van airco in de winter? - Home Solution installeert ook in de winter airconditioning

Laat u niet opnieuw verrassen door de hitte in de zomer

We hebben het de laatste jaren steeds vaker gezien: er duiken al vroeg in de zomer hittegolven op en mensen laten zich daardoor verrassen.

Veel mensen willen tijdens een hittegolf ineens airconditioningsystemen aanschaffen. Zo zagen wij in augustus 2020, toen het een tweetal weken zeer warm was, een recordaantal offerteaanvragen. Andere installatiebedrijven maakten hetzelfde mee, waardoor er lange wachttijden zijn onstaan.

Die wachttijden zijn niet zo raar natuurlijk: wanneer er opeens heel veel vraag op de markt is, kan het aanbod niet direct volgen. Dan stijgt ook de prijs van airco in de warme maanden. We zien dat fenomeen zo goed als iedere zomer terugkeren. Maar eigenlijk is dat niet logisch: tegen dat die airco's geleverd en geplaatst geraken, zijn we gemakkelijk een maand verder. 

Het is dus slimmer wanneer u proactief aan een airco denkt zodat u effectief een installatie heeft wanneer de warmte opnieuw toeslaat.  

Tijdens de winter liggen de prijzen juist een stuk lager, daarnaast zijn vrijwel alle aircosystemen in de winter ruim voorradig en kan de levering en installatie dus vlotter gebeuren. Dit geldt in principe voor alle airco-units.

Het is dus een goed idee om tijdens de winter na te denken over de installatie van een airco en u niet opnieuw te laten verrassen door de hitte die soms al vanaf de maand mei toeslaat.

hittegolf airco

Wat moet u weten voor het installeren van airco?

Onze experts helpen u graag bij het plannen van uw installatie. Wij komen vrijblijvend bij u langs voor:

  • te bekijken welke ruimtes u wilt voorzien van airco
  • de ruimtes opmeten
  • het meest aangewezen systeem achterhalen voor uw woning
  • de beste locatie voor de buitenunit bepalen
  • en alle andere factoren die nog belangrijk zijn

Op basis van die eerste afspraak, stellen we dan een gedetailleerde offerte op die de hele investering omvat.

Er zijn enorm veel systemen op de markt, daarom gaan wij steeds voor het best passende aircosysteem voor uw woning.

Video: Airco bestellen? Wacht niet tot de warme zomer is begonnen

Gratis afspraak maken voor uw airco? →Contacteer ons vrijblijvend

U kunt uw woning ook met airco verwarmen

Wist u dat u uw woning ook kunt verwarmen met airconditioning? Indien u dit slim aanpakt, dan kan u dit zomaar wat geld besparen op uw energierekening.

Een aircosysteem met verwarmingsfunctie is dus nog een extra reden om al in de winter uw installatie te laten plaatsen. Dan kunt u er direct van genieten. Zodra het buiten weer warm wordt, kunt u heerlijk vertoeven in een fris en koel huis.

Wat met de plaatsing van airco in de winter? Kan dat?

Airconditioning is dus gewoon in de winter te bestellen én plaatsbaar. Er zijn minder dagen met vrieskou, dat betekent dat de airco-installateurs dus makkelijker door kunnen werken. Alleen op zeer koude dagen stellen we installaties uit omdat vorst voor problemen kan zorgen met uitzettende materialen tijdens de plaatsing.

U kunt dus gerust een airco bestellen in de winter, overdag gaat de temperatuur doorgaans wel boven de nul graden, dus dan kan de installatie ook probleemloos plaatsvinden.

airco in de winter installeren

Home Solution installeert ook in de winter airconditioning

Overweegt u om een airco aan te schaffen? Ontloop dan de wachtrijen in het voorjaar en de zomer + bespaar geld door tijdens de winter uw aankoop te doen. Indien u met Home Solution in zee gaat, dan begint onze service sowieso met een eerste vrijblijvende afspraak om uw wensen te overlopen en de beste opties voor uw woning te bekijken.

We stellen een duidelijke offerte voor u op en komen de airco op korte termijn installeren. Meer informatie? Contacteer ons direct en wij vertellen u graag meer.

Gratis afspraak maken voor uw airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie