• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Opstijgend vocht bij een appartement

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Opstijgend vocht bij een appartement

Opstijgend vocht bij een appartement

Heeft u sinds een poosje ineens last van vocht in uw muren? En weet u niet zo goed waar dit vandaan komt? Dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met opstijgend vocht. Dit komt namelijk zeker niet alleen bij normale woningen voor, maar kan ook bij een appartement voor problemen zorgen.

U zult in eerste instantie moeten achterhalen waar het opstijgend vocht is ontstaan, voordat u het vochtprobleem gaat behandelen. In dit artikel meer informatie over opstijgend vocht in een appartement.

Waar kunt u last hebben van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht kan op den duur letterlijk overal in een appartement ravage aanrichten. Dus niet alleen de benedenverdieping waar het ontstaat, maar nadien alle ruimten van een woning of appartement. Zo is bijvoorbeeld de badkamer en de keuken erg gevoelig voor extra vocht, omdat deze ruimten al over een hoge luchtvochtigheid beschikken.

In ieder geval is het raadzaam altijd alert te zijn op vochtproblemen in een woning, omdat de aanwezigheid van meerdere vochtproblemen ook meer vochtschade kan opleveren.

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Hoe ontstaat opstijgend vocht precies in een appartement?

Opstijgend vocht ontstaat doorgaans op een lager gelegen onderdeel van elke woning, want het gaat meestal om grondvocht dat op één of andere wijze de binnenmuren van een woning binnensluipt. Het maakt overigens veel uit wanneer uw woning is gebouwd. Heeft uw appartement een verdieping op de begane grond en heeft de bouw voor 1980 plaatsgevonden?

Dan kan een gebrek aan een waterkering in de spouwmuur voor problemen zorgen. Een spouwmuur zorgt namelijk voor een barrière tussen uw binnen- en buitenmuren, waardoor vocht niet zomaar in uw binnenmuren terecht kan komen. Dit is bij uitstek probleem nummer één bij opstijgend vocht.

Opstijgend vocht zal langzaam maar zeker meer delen van een appartement beschadigen

Wanneer grondvocht eenmaal uw appartement bereikt, dan zal dit beginnen bij de vloer en parterre en steeds verder omhoog kruipen. U kunt in eerste instantie verwachten dat de vloer bijvoorbeeld krom zal trekken, daarnaast ook vochtige plekken op de muren bemerken. Na verloop van tijd zullen oppervlakken dusdanig verzadigd raken, dat het vocht steeds verder omhoog trekt. Vandaar de term opstijgend vocht.

Daarna zult u ook op andere plekken in huis vocht waar kunnen nemen, hetgeen kan leiden tot andere problemen zoals loslatend behang, schimmelvorming, pleisterwerk dat afbrokkelt en verflagen die niet goed meer hechten. Daarna kunnen ook interne onderdelen van uw appartement steeds verder in kwaliteit afnemen, waardoor uiteindelijk de constructie van het appartement in het gedrang komt. Het beste is wanneer u snel tot actie overgaat indien u denkt dat er opstijgend vocht in uw appartement zit, omdat u uzelf zo een hoop kosten en problemen kunt besparen.

Home Solution maakt snel komaf met opstijgend vocht en vochtschade

Met jarenlange ervaring op het gebied van vochtbestrijding, kunnen wij u met elk denkbaar vochtprobleem een goede oplossing bieden. Ook wanneer het gaat om opstijgend vocht in een appartement. Wij zullen eerst een grondige vochtanalyse uitvoeren, die precies in kaart brengt waar het vochtprobleem is ontstaan.

Daarna zullen wij u diverse oplossingen bieden, die precies zijn afgestemd op de situatie bij u thuis. Daarna kunt u weer genieten van een fijn en droog appartement, waarin u heerlijk kunt leven zonder zorgen. Meer weten? Bel ons snel voor een vrijblijvende afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie