• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Muffe geur of loskomend behang in huis? Oorzaken en oplossingen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Muffe geur of loskomend behang in huis? Oorzaken en oplossingen

Muffe geur of loskomend behang in huis? Oorzaken en oplossingen

Heeft u sinds een tijdje het idee dat uw behang niet meer goed vast blijft zitten? En kunt u daarnaast ook nog eens een vreemde muffe geur in huis ruiken? Dan is de kans erg groot dat u met een vochtprobleem te maken heeft, dat zowel het loskomende behang als de vieze lucht verklaart. In dit artikel vindt u meer informatie over mogelijke oorzaken van een muffe geur en loskomend behang, de gevaren ervan en wat u eraan kunt doen.

Mogelijke oorzaken van de muffe geur en behang dat loskomt

Indien u een vreemde en muffe geur kunt ruiken in huis, dan is de reden hiervan doorgaans een vochtprobleem dat de muren in uw huis vochtig maakt. Dit kan bijvoorbeeld opstijgend vocht zijn, condensatieproblemen, doorslaand vocht maar ook externe en interne lekkages. Hierdoor zullen de muren waar vocht binnen kan dringen steeds natter worden.

Doordat de muren hierdoor continu vochtig blijven, zullen ze vanzelf schimmelsporen aantrekken die zich vervolgens nestelen in de natte muren. De combinatie van vocht met schimmels is nu precies, wat die kenmerkende geur veroorzaakt. Ook kan er sprake zijn van bacteriën vanwege de hoge vochtigheidsgraad. De reden dat behang los gaat zitten is simpelweg omdat een natte muur geen goede hechting meer biedt. Vaak is dit dan ook één van de eerste tekenen dat u met vocht in de muren te maken heeft.

Vochtproblemen in huis? Vraag hier uw gratis vochtdiagnose →Contacteer ons voor deskundig advies

Gevaren van vocht in de muren

Vocht in de muren en vooral schimmels zijn zeer slecht voor uw woning, maar ook niet goed voor uw eigen gezondheid. Uw huis zal door het vocht in bouwkwaliteit afnemen, omdat de oppervlakken die nat zijn steeds zachter en weker worden. Bepaalde materialen zoals hout kunnen ook gaan rotten, waardoor de constructie van uw huis letterlijk in het gedrang kan komen.

De reden dat vocht en schimmels zo slecht zijn voor u komt door de schimmelsporen die continu binnenshuis worden verspreid. Deze ademt u in, daarnaast komen ze ook in direct contact met uw huid. Helaas kan dit een brede waaier aan klachten doen ontstaan, zoals problemen met ademhalen, hoestbuien, huidirritatie, geïrriteerde luchtwegen en extreme vermoeidheid. Het spreekt voor zich dat u dit scenario het liefst vermijdt.

Hoe komt u van die vervelende stank af?

Om direct al een beetje de lucht te verversen, is het raadzaam zo veel mogelijk te ventileren. Indien u geen mechanisch systeem hiertoe hebt, dan helpt het ook als u even een paar ramen en deuren openzet. Zo laat u verse en droge lucht uw woning in, die meteen het vocht aan de lucht kan onttrekken. Maar natuurlijk bent u er nog niet met enkel ventilatie!

Pak elk vochtprobleem bij de oorzaak aan

Indien u echt van de muffe geur verlost wilt zijn, dan is het natuurlijk uitermate belangrijk om de exacte oorzaak hiervan te achterhalen. Home Solution kan met behulp van een grondige diagnose precies uiteenzetten wat er mis is in uw woning, zodat we het vochtprobleem daarna direct kunnen verhelpen voor u. Dit leidt er ook toe dat u zich in de toekomst geen zorgen meer hoeft te maken over schimmels en penetrante geurtjes in huis, omdat vocht geen toegang meer heeft.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie