• Home-Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en isolatie

Hoeveel kost een behandeling tegen vocht in de kelder?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoeveel kost een behandeling tegen vocht in de kelder?

Hoeveel kost een behandeling tegen vocht in de kelder?

Wilt u eindelijk eens iets aan die natte kelder doen? Maar weet u niet zeker of u daar het budget wel voor heeft? Vochtproblemen in de kelder kunnen vaak heel ingrijpend lijken, maar dit is zeker niet altijd het geval. In sommige gevallen volstaat een simpele en doeltreffende methode zoals betoninjectie, om van vocht in de kelder af te zijn.

Indien u er snel bij bent, vallen de kosten vaak lager uit dan verwacht. Het beste is dus eigenlijk altijd direct actie te ondernemen, om verdere gevolgen te voorkomen. Gevolgen van vocht in de kelder kunnen immers ernstig zijn, net als de kosten voor het herstellen van deze gevolgen.

Om exact te bepalen hoeveel de behandeling van vocht in uw kelder zal kosten, moet u een optelsom maken van het vochtprobleem dat aangepakt moet worden, en de secundaire gevolgen, zoals vochtschade, veroorzaakt door dit vochtprobleem.

Wat is het onderliggende vochtprobleem?

Allereerst is het noodzakelijk uit te zoeken waardoor het vocht in uw kelder ontstaan is. De aard van het vochtprobleem zal u namelijk alles vertellen over de specifieke behandelmethode die nodig is om de situatie te herstellen.

Is er sprake van kleine mankementen zoals hierboven reeds beschreven? Dan volstaat in veel gevallen het injecteren van deze plekken met een speciaal waterafstotend middel. Gaat het echter om een groter vochtprobleem of een langdurige situatie? Dan bestaat de kans dat u de hele kelder zult moeten aanpakken, bijvoorbeeld door middel van kelderdrainage of kelderdichting.

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoeveel vochtschade is er?

Het vocht in uw kelder zal in bepaalde mate de aanwezige oppervlakken en materialen in uw kelder aantasten. Hoe erg deze vochtschade is, hangt direct samen met de duur van het probleem. In het algemeen geldt: hoe langer een vochtprobleem in uw kelder aanwezig is, hoe meer ravage u kunt verwachten. Natte muren kunnen op termijn afbrokkelen, nat hout zal beginnen rotten, beton kan verder inscheuren, enzovoorts.

Naast de aantasting van bouwkundige materialen moet u ook rekening houden met schade aan opgeslagen spullen, vooral wanneer er ook schimmels aanwezig zijn in de kelder. Schimmels verspreiden immers een zeer muffe geur die veelal niet meer uit objecten zoals boeken kan worden gehaald.
Bovendien zal het vocht ook in de lucht circuleren in de vorm van een te hoge luchtvochtigheid. Ook dit kan diverse spullen en materialen onherstelbaar beschadigen.

Is het vocht uit de kelder gestegen naar hogere verdiepingen?

Een laatste factor die van belang is, betreft de vraag of het vocht vanuit uw kelder is gestegen. Dit fenomeen wordt opstijgend vocht genoemd en houdt in dat vocht op zoek zal gaan naar droge plekken wanneer de oppervlakken waar het zit verzadigd zijn met vocht.

Vocht dat via uw kelder uw woning binnendringt, kan na verloop van tijd ook in uw woonkamer, slaapkamer en keuken terechtkomen. En ook daar kunnen alle bovengenoemde gevolgen gelden. We kunnen dus nooit genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op tijd actie te ondernemen!

Bel ons direct voor vochtbestrijding in uw kelder

Home Solution staat altijd voor u klaar. Wij helpen u snel en vakkundig uit de nood bij elk denkbaar vochtprobleem. Wilt u hoge kosten vermijden? Neem dan zo snel mogelijk actie. Nadat u contact met ons heeft opgenomen, zullen wij bij u langskomen voor een grondige GRATIS inspectie, waarna wij u precies kunnen vertellen hoe het vocht in uw kelder is gekomen en hoeveel een behandeling tegen het vocht in uw kelder zal kosten.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie