• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Hoe vergelijk je offertes voor vochtbestrijding best?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe vergelijk je offertes voor vochtbestrijding best?

Hoe vergelijk je offertes voor vochtbestrijding best?

Het is belangrijk om vochtproblemen vroeg aan te pakken. Zo vermijd je grotere problemen en beperk je ook de kosten. Het is ook altijd een goed idee om verschillende offertes voor vochtbestrijding aan te vragen. Maar hoe vergelijk je offertes voor vochtbestrijding nu het beste? Is de goedkoopste optie altijd de beste? En hoe herken je verborgen kosten?

Vochtbestrijder nodig? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vergelijk de voorgestelde behandeling op de offerte

Het belangrijkste element op de offerte is de behandeling die voorgesteld wordt. Wanneer je bij verschillende vochtbestrijders een offerte aanvraagt, zou het kunnen dat er verschillende behandelingen voorgesteld worden.

Vochtproblemen worden met allerhande behandelmethodes bestreden. Voor opstijgend vocht zijn muurinjecties populair. Soms zijn muurinjecties alleen echter niet voldoende en moet de muur ook onderkapt worden. Bij kelders is een muurinjectie zelden aan de orde en is er een kelderdichting nodig. In de vochtigste kelders kan vaak enkel een kelderdrainage soelaas bieden. Doorslaand vocht wordt dan weer bestreden met het impregneren van muren.

Kortom, er zijn verschillende behandelingen die voorgesteld kunnen worden. Vraag echter altijd na waarom een bepaalde behandelmethode voorgesteld wordt. Stelt de ene vochtexpert zich tevreden met een muurinjectie terwijl de andere ook een onderkapping voorstelt? Contacteer de experten in kwestie dan voor meer informatie.

Vergelijk de prijs van de offerte voor vochtbestrijding

Natuurlijk is ook de prijs van groot belang. Elke vochtexpert hanteert zijn eigen tarieven. Er zijn daar geen regels omtrent. De prijs van een muurinjectie of een gevelimpregnatie bij de ene vochtbestrijder zal niet dezelfde zijn als bij een andere vochtexpert.

Wat is inbegrepen in de prijs van de vochtbestrijding?

Toch zegt de prijs van de behandeling zelf niet alles. De goedkoopste behandeling kan aan het einde van de rit duurder uitvallen dan eerst gedacht. Het is belangrijk om na te gaan wat allemaal inbegrepen zit in de prijs van de vochtbestrijding.

De meeste vochtbestrijders rekenen bijvoorbeeld een verplaatsingskost aan. Wanneer je kiest voor een vochtbestrijder uit je eigen gemeente is dat doorgaans goedkoper dan een vochtexpert die verderop woont. Ga ook na of de btw inbegrepen is in de vooropgestelde prijs. Dat maakt een behoorlijk verschil in de totale eindprijs. In de meeste gevallen 6%.

En wat met opruimkosten? Of installatiekosten? En de kosten van het eventuele gebruikte materiaal? Ook dat moet je zorgvuldig controleren. Bij sommige vochtbestrijders zitten die extra kosten inbegrepen in de prijs, bij anderen komen die er nog eens bovenop.

De boodschap luidt dus: lees de offerte in detail en ga goed na wat de totaalprijs van de offerte voor vochtbestrijding is.

Welke garantie biedt de vochtbestrijder?

Nog een verschil tussen de offertes van verschillende vochtbestrijders is de garantie die geboden wordt. Kies voor een vochtbestrijder die een degelijke garantie biedt. Dat toont dat de vochtbestrijder zeker is van zijn werk en dat het vocht op een effectieve manier bestreden wordt. Als het vochtprobleem toch zou terugkeren, dan ben je zeker dat het kosteloos hersteld kan worden.

Vergelijk de startdatum van de werken op de offerte voor vochtbestrijding

Heel wat huizen krijgen vroeg of laat met vochtproblemen te kampen. Dat betekent dat vochtbestrijders het ook druk hebben. Daarom kan het gebeuren dat je even zal moeten wachten vooraleer de vochtexpert ook effectief langskomt.

Controleer daarom ook de vooropgestelde startdatum van de werken. Ligt die te ver in de toekomst? Dan is het verstandig om met een andere vochtbestrijder in zee te gaan. Vocht is namelijk niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Hoe sneller het probleem verholpen is, hoe sneller je terug in gezonde en veilige leefomstandigheden vertoeft.

Staat er geen startdatum op de offerte vermeld? Vraag dan na wanneer de werken aangevat zouden kunnen worden.

Is vochtbestrijding het geld waard?

Sommige vochtbehandelingen hebben een prijskaartje. Je vraagt je dan misschien af of het niet beter is om de vochtbestrijding even uit te stellen. Het antwoord daarop is duidelijk: nee.

Vochtproblemen zijn helemaal niet onschuldig. Eerst en vooral brengen vochtige muren schimmels met zich mee. Die zijn niet alleen hardnekkig om weg te krijgen, maar ook schadelijk voor je gezondheid. Schimmels produceren schadelijke sporen die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken en astma en allergieën uitlokken.

Daarnaast verliezen met vocht verzadigde bakstenen ook hun stabiliteit. En dat is natuurlijk geen goed nieuws voor je woning. Hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe brozer en weker de bakstenen worden. Aanpakken dus, die vochtproblemen. En liever vandaag dan gisteren.

Vraag een offerte aan bij Home Solution

Heb je vochtproblemen opgemerkt in je woning? Dan laat je die beter vroeg dan laat aanpakken. Offertes voor vochtbestrijding aanvragen is dan dus de boodschap. Ook Home Solution bestrijdt vocht in je woning op een professionele, doeltreffende en efficiënte manier. Maak een vrijblijvende afspraak en we komen langs voor meer informatie en een offerte. Even later ben je van dat vochtprobleem verlost!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie