• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

De grootste fouten bij doe-het-zelf vochtbestrijding

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

De grootste fouten bij doe-het-zelf vochtbestrijding

De grootste fouten bij doe-het-zelf vochtbestrijding

Heeft u natte plekken op uw muren in uw huis? Dan zult u allicht eerst proberen het probleem zelf op te lossen. Tegenwoordig kan dat tot op een zeker niveau ook wel, bijvoorbeeld met het injecteren van muren. Maar het moeilijke aan vochtbestrijding is, dat u niet altijd zelf in staat bent de exacte oorzaak te achterhalen.

Zodoende is de kans relatief groot, dat u een verkeerde behandelmethode toepast en het vochtprobleem structureel terug blijft keren. Hierbij vast enkele veel gemaakte fouten bij doe-het-zelf vochtbestrijding. Zodat u deze vast kunt vermijden!

1. Zelf de oorzaak proberen te achterhalen

Fout nummer één: zelf aan de slag gaan terwijl u niet weet hoe het vochtprobleem is ontstaan. Dit is in feite de grootste fout die u kunt maken, omdat u daardoor kosten maakt zonder daadwerkelijk een oplossing te creëren. Wanneer u niet weet waarom muren nat zijn, of waarom u bruine plekken heeft, bel dan altijd een expert zoals Home Solution.

2. Vochtplekken proberen te herstellen met verf

Vaak vinden mensen die natte en bruine plekken erg onfraai en zullen daarom proberen de vochtplekken te maskeren. Maar dit is natuurlijk enkel een pleister op een wonde die veel groter kan zijn. Er bestaat tegenwoordig ook vochtwerende verf: een zeer handig hulpmiddel in natte ruimten zoals de keuken en badkamer.

Maar deze verf werkt alleen op een droge en vochtvrije ondergrond. Met andere woorden: u kunt reeds bestaande vochtproblemen niet oplossen met vochtwerende verf. Eerst zal het onderliggende vochtprobleem moeten worden behandeld.

Vochtproblemen? →Contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose

3. Lekkages zelf proberen op te lossen

Niet alle vochtproblemen ontstaan door doorslaand vocht of sijpelwater. U kunt ook een gebarsten leiding hebben die middels fijne haarscheurtjes in de wanden kleine hoeveelheden vocht doorsijpelt. Het is niet aan te raden een leiding te repareren zonder expertise op dit gebied, omdat u juist leidingen kunt beschadigen. Bent u zelf loodgieter, dan kan dit natuurlijk wel!

4. Schimmels alleen verwijderen en niet het vochtprobleem behandelen

Wanneer u schimmels in uw woning heeft, dan is hier altijd een vochtprobleem aan verbonden. Schimmels kunnen namelijk niet groeien zonder een vochtige omgeving. Dit kan van alles zijn; van doorslaand vocht, opstijgend vocht tot condens. U kunt natuurlijk de ruimte fraaier maken door de schimmels weg te halen, maar een behandeling is tevens van belang indien u niet wilt dat de schimmels steeds terug zullen keren.

Bel meteen Home Solution bij een vermoeden van vochtproblemen

Wanneer u natte plekken op de muren ziet, schimmels of andere zaken die duiden op vochtproblemen dan kunt u het beste te allen tijde een expert in de hand nemen. Home Solution kan u goed bijstaan met alle soorten denkbare vochtproblemen en deze snel en goed voor u verwijderen.

Wanneer wij bij u langskomen, dan zullen wij allereerst een grondige vochtdiagnose voor u uitvoeren die ons in staat stelt de kern van het probleem te achterhalen. Daarna kunnen wij u niet alleen vertellen wat er aan de hand is, maar er ook voor zorgen dat het vochtprobleem nooit meer terug komt.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie