• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Wat is de beste airco voor in de woonkamer?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Wat is de beste airco voor in de woonkamer?

Wat is de beste airco voor in de woonkamer?

Ben jij het beu om tijdens de warmste zomerdagen in een benauwde, duffe woning te zitten puffen? Vooral de woonkamer is een plek waar de meeste mensen vaak vertoeven en je wil natuurlijk dat deze ruimte aangenaam is om in te zitten, zelfs bij hoge temperaturen. Een airco is hiervoor een goede oplossing: het zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar maakt de lucht in je woning ook zuiverder. Waarom zou je kiezen voor een airco en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het je graag uit.

Airco: de voordelen

Velen zijn erg sceptisch wanneer het aankomt op een aircosysteem in huis. De airco’s van vandaag zijn er echter enorm hard erop vooruit gegaan. Waarom zou je een airco aanschaffen? We geven je enkele troeven mee.

Koelen én verwarmen

Het is niet algemeen geweten dat een airco niet alleen kan dienen om een ruimte af te koelen: je kan ook verwarmen met airco. Op die manier kan je je huis op een aangename temperatuur houden zowel in de zomer als in de winter.

Zuiniger en duurzamer dan vroeger

Verbruikt dat verwarmen dan niet enorm veel energie? Wel, een airco werkt eigenlijk zoals een warmtepomp die op een zuinige manier gaat verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of uit de grond als bron. Zeker in combinatie met zonnepanelen is dit dus een erg goede investering. Bovendien kunnen de airco’s die nu beschikbaar zijn zeker 15 jaar mee, mits regelmatig onderhoud en schoonmaken van filters.

milieulabel airco

Vermijden van vochtproblemen

Dankzij het installeren van een airconditioner wordt je woning erg goed en regelmatig geventileerd. Hierdoor zal je zo goed als geen last krijgen van condens, vochtproblemen of zelfs schimmels. Door de constante toevoer van verse lucht kan een aircosysteem eveneens de luchtvochtigheid in je woning op peil houden. Een te hoge of te lage luchtvochtigheid zorgt namelijk voor gezondheidsproblemen die je liever wil vermijden.

En eerlijk gezegd komen we van Home Solution toch ook wat liever langs om een mooie Mitsubishi airco te plaatsen dan voor vochtbestrijding op de muren. ;-)

Airco: wat zijn de mogelijkheden?

Welke airconditioning je het beste plaatst hangt af van verschillende factoren:

  • de afmetingen in huis
  • de staat van je isolatie
  • de hoeveelheid zonlicht in je woonkamer
  • de vorm van je dak en de hoeveelheid ramen en deuren.

Hier zal ook de prijs erg van afhangen. Hieronder enkele factoren die de prijs eveneens zullen bepalen

Het merk: wat is de beste airco voor de woonkamer?

Er zijn zowel goede B-merk airco’s als A-merk airco’s. Het verschil? De A-merken zullen langer meegaan, is gemaakt van iets beter materiaal én maakt in het algemeen minder geluid.

Een voorbeeld van zo’n A-merk is onze Mitsubishi Electric Airco, één van de nieuwste generatie airco’s die zowel voor verkoeling zorgen als verwarming. Voor deze toestellen zijn wij ook erkend plaatser. Ze behoren ook tot de absolute top in de markt op het vlak van airconditioning voor huishoudelijk gebruik. Je krijgt steeds een sterk aircotoestel voor een competitieve prijs.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Een wand- of plafondsysteem?

Je kan het aircosysteem op twee verschillende plekken laten plaatsen: op de muur of op het plafond. De meesten gaan voor een airconditioning om de muren omdat deze optie vaak goedkoper is en in alle woningen kan geïnstalleerd worden.

Een airco aan het plafond heeft dan weer als voordeel dat die mooi kan worden weggewerkt en de ruimte dus niet overheerst. Dit soort airco is echter een stuk duurder dan de wandvariant en kan ook niet altijd in reeds bestaande woningen geplaatst worden. In een nieuwbouw of aanbouw is dit natuurlijk wel perfect mogelijk.

Airco extra’s

Er zijn ook vele extra’s die je kan toevoegen aan je aircosysteem zoals airco met wifi-verbinding, een strak en modern design of een onderhoudscontract. Die extra’s zullen de prijs ook wat naar omhoog duwen.

Home Solution kiest samen met jou de beste airco uit

Wil je graag eens samenzitten met een airco expert om de airco-mogelijkheden voor jouw woning te overlopen? Home Solution komt graag bij jou langs om samen het beste aircosysteem voor de woonkamer te kiezen op basis van jouw wensen en behoeften. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie