• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Wat is kelderbekuiping?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Een kelder, wanneer u deze heeft, is een groots bezit. Kelders zijn erg handig om spullen in op te bergen, of kunnen als extra ruimte worden gebruikt. U kunt denken aan een werkruimte, of een extra kamer om in te ontspannen. In zulke gevallen is het echter wel van groot belang, dat u uw kelder in goede conditie houdt. Dit betekent ook, dat uw kelder goed droog dient te blijven.

Indien uw kelder namelijk te kampen heeft met vocht of vochtproblemen, dan zal dit nadelig zijn voor zowel de kelder zelf als de spullen en meubels die u daar opslaat. Vocht in de kelder kan leiden tot meerdere vervelende problemen, zoals weke materialen, opstijgend vocht en ook schimmelvorming. Wij raden aan een kelder altijd goed te ventileren, zodat de luchtvochtigheid in ieder geval op een gezond peil kan blijven. Daarnaast is het slim om uw kelder te voorzien van goede bescherming tegen vocht. Kelderbekuiping of kelderdichting kan u daar uitstekend bij helpen.

Vocht in de kelder: risico’s en gevolgen

Een kelder heeft helaas al vrij snel te maken met vocht. Dit komt, omdat een kelder onder het grondoppervlak is gelegen en zodoende met veel soorten vocht in aanraking kan komen. Denk aan regenwater, grondvocht en ook lekkages. Het spreekt voor zich dat u uw kelder het beste hiertegen beschermt, om vervelende scenario’s te voorkomen.

Vocht kan onder andere leiden tot zeer verzwakte oppervlakken, zoals muren en dragende onderdelen die week worden. Omdat uw kelder het fundament vormt van uw huis, neemt dit voorts ook de nodige risico’s met zich mee voor de rest van uw woning. Ook kunt u te maken krijgen met opstijgend vocht vanuit de kelder. Dit gebeurt, wanneer oppervlakken zo nat zijn dat het vocht naar boven stijgt en ook andere verdiepingen aantast. Als laatste willen we ook vermelden dat vocht schimmelgroei of zelfs vorming van huiszwammen tot gevolg kan hebben. Schimmels en huiszwam zijn bijzonder slecht voor uw gezondheid, voorkom dit dus.

vochtproblemen kelder  kelderbekuiping resultaat

Kelderbekuiping: alle feiten op een rij

Een perfecte oplossing om in één handeling komaf te maken met alle soorten vochtproblemen in de kelder, is kelderbekuiping. Deze methode voorziet in een gloednieuwe kelder, omdat de meeste materialen vervangen worden door nieuwe oppervlakken en materialen. Er valt onderscheid te maken tussen stijve en soepele kelderbekuiping: de soepele variant wordt ook wel kelderdrainage genoemd.

Kelderbekuiping bestaat uit het weghalen van oude wanden en materialen, waarna wij laag voor laag te werk gaan om uw kelder weer opnieuw op te bouwen. Hiervoor worden speciale materialen gebruikt, die goed bestand zijn tegen vocht. Denk aan waterdichte cementmortel, diverse harslagen en fixeerlagen. Indien u kiest voor kelderdrainage, dan wordt hier ook nog een speciaal noppenmembraan aan toegevoegd dat dient als waterkering.

Is kelderbekuiping iets voor uw kelder?

Wilt u graag uw kelder aanpakken en vocht in de kelder tot het verleden laten behoren? Dan is kelderbekuiping een fantastische methode, waar u nog jarenlang profijt van zult hebben. Een bekuiping geniet een garantie van 10 jaar. Home Solution informeert u graag aangaande de beste oplossing voor uw kelder.

Wij komen bij u op bezoek om de kelder te inspecteren, waarna wij u exact uitleggen hoe wij vochtproblemen aan zullen pakken. Uiteraard sturen wij u een correcte offerte op maat toe voor alle werken. Meer weten? Contacteer ons meteen voor meer informatie.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie