• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

De verschillen tussen stijve en soepele kelderbekuiping

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

De verschillen tussen stijve en soepele kelderbekuiping

De verschillen tussen stijve en soepele kelderbekuiping

Kelderbekuiping wordt ook wel kelderdichting genoemd. Het betreft een methode die uw kelder helemaal aanpakt, geen hoekje of kiertje blijft onberoerd. Daarna heeft u een gloednieuwe, supersterke kelder die alle soorten vocht met gemak buiten de deur houdt. In feite is deze methode dan ook in vrijwel alle situaties geschikt als behandeling tegen vochtproblemen.

In kelderbekuiping zijn er twee varianten: stijve en soepele kelderbekuiping. Beide voorzien in een super sterke en droge kelder, maar ze werken beide nét even een beetje anders. In dit artikel kunt u meer lezen over kelderbekuiping in het algemeen en de kenmerken van beide soorten naast elkaar leggen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Waarom zou u kelderbekuiping overwegen?

Kelderbekuiping is een totaaloplossing, die in alle soorten situaties gegarandeerd werkt. Daarentegen verdient het overigens wel aanbeveling, om eerst naar de aard en de oorzaak van het vochtprobleem in uw woning te kijken. Zo kunt u kijken welke behandelmethode best geschikt is. Laat u derhalve goed adviseren op dit gebied.

Wat is kelderbekuiping precies en welke varianten zijn voorhanden?

Kelderbekuiping maakt de benaming letterlijk waar, want met kelderbekuiping wordt er echt een kuip om uw kelder heen gelegd. Deze bestaat uit diverse vochtwerende en versterkende materialen zoals cementmortel, kunstharslagen, fixeerlagen en dichtingslagen. Aan het einde kan daar natuurlijk ook nog een mooie afwerkingslaag overheen komen. Indien nodig kan daar ook een gloednieuwe betonnen vloer overheen komen.

Kenmerken en eigenschappen van stijve kelderbekuiping

Stijve kelderbekuiping is een combinatie van vele lagen speciaal vochtwerend cementmortel. Nadat de muren zijn afgekapt (en eventueel de vloer verwijderd) wordt uw kelder van een nieuwe bezettingslaag voorzien. Tussen deze lagen cementmortel worden ook dichtings- en fixeerlagen geplaatst. Deze kunnen bestaan uit een breed scala aan waterdichte materialen zoals speciale gels, epoxy en kunsthars. Als ook de vloer verwijderd werd wordt dit opgelost door een nieuw beton te storten dat aansluit op deze bekuiping.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Kenmerken en eigenschappen van soepele kelderbekuiping

Soepele kelderbekuiping is in feite bijna identiek aan stijve kelderbekuiping en bestaat uit een of meerdere lagen vochtwerende materialen. Er is wel één belangrijk verschil: er wordt een speciaal noppenmembraan geplaatst op de muur, zodat vocht continu kan worden afgevoerd. Soepele kelderbekuiping bevat dus minder cementmortel, de afdrijvende werking van het membraan vormt de kern van het systeem. Het noppenmembraan is aangesloten op afvoersysteem met een pomp en een pompput, dat het vocht telkens langs de rand of onder de vloer door wegvoert.

Welke variant kelderbekuiping is voor u het beste?

Beide methoden voorzien in een zeer sterke kelder, die met gemak alle soorten vocht aan kan. Wel wordt aangeraden om bij een hoge grondwaterdruk voor soepele kelderbekuiping te kiezen met vloerdrainage, omdat het grondwater zo het beste wordt afgedreven. Het beste kunt u met Home Solution contact opnemen voor een gratis en grondige vochtdiagnose. Wij inspecteren uw kelder dan van A tot Z en kunnen u exact vertellen, hoe u het beste eventuele vochtproblemen goed aanpakt.

 

Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie