• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

De verschillen tussen stijve en soepele kelderbekuiping

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

De verschillen tussen stijve en soepele kelderbekuiping

De verschillen tussen stijve en soepele kelderbekuiping

Kelderbekuiping wordt ook wel kelderdichting genoemd. Het betreft een methode die uw kelder helemaal aanpakt, geen hoekje of kiertje blijft onberoerd. Daarna heeft u een gloednieuwe, supersterke kelder die alle soorten vocht met gemak buiten de deur houdt. In feite is deze methode dan ook in vrijwel alle situaties geschikt als behandeling tegen vochtproblemen.

Wanneer u kiest voor kelderbekuiping, kunt u kiezen uit twee varianten: stijve en soepele kelderbekuiping. Beide varianten voorzien in een super sterke en droge kelder, maar ze werken beide nét even een beetje anders. In dit artikel kunt u meer lezen over kelderbekuiping in het algemeen en de kenmerken van beide soorten naast elkaar leggen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Waarom zou u kelderbekuiping overwegen?

Kelderbekuiping is een totaaloplossing, die in alle soorten situaties gegarandeerd werkt. Daarentegen verdient het overigens wel aanbeveling, om eerst naar de aard en de oorzaak van het vochtprobleem in uw woning te kijken. Zo kunt u kijken welke behandelmethoden geschikt zijn. In bepaalde gevallen kan bijvoorbeeld muurinjectie ook al voldoende soelaas bieden en dit scheelt erg in uw portemonnee. Laat u derhalve goed adviseren op dit gebied.

Wat is kelderbekuiping precies en welke varianten zijn voorhanden?

Kelderbekuiping maakt de benaming letterlijk waar, want met kelderbekuiping wordt er echt een kuip om uw kelder heen gelegd. Deze bestaat uit diverse vochtwerende en versterkende materialen zoals cementmortel, kunstharslagen, fixeerlagen en dichtingslagen. Aan het einde komt daar natuurlijk ook nog een mooie afwerkingslaag overheen. Tezamen met een gloednieuwe betonnen vloer noemt men de hele behandeling kelderbekuiping.

Kenmerken en eigenschappen van stijve kelderbekuiping

Stijve kelderbekuiping is een combinatie van vele lagen speciaal vochtwerend cementmortel. Nadat de muren zijn afgekapt en de vloer verwijderd, wordt uw kelder van een nieuwe bezettingslaag voorzien. Tussen deze lagen cementmortel worden ook dichtings- en fixeerlagen geplaatst. Welke kunnen bestaan uit een breed scala aan waterdichte materialen zoals speciale gels, epoxy en kunsthars. De vloer wordt weer sterk gemaakt door nieuw beton te storten.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Kenmerken en eigenschappen van soepele kelderbekuiping

Soepele kelderbekuiping is in feite bijna identiek aan stijve kelderbekuiping en bestaat uit meerdere lagen vochtwerende materialen. Er is wel één belangrijk verschil: er wordt een speciaal noppenmembraan geplaatst, zodat vocht continu kan worden afgevoerd. Soepele kelderbekuiping bevat dus minder cementmortel, de afdrijvende werking van het membraan vormt de kern van het systeem. Het noppenmembraan is aangesloten op een pomp en een afvoersysteem, dat het vocht telkens onder de vloer door wegvoert.

Welke variant kelderbekuiping is voor u het beste?

Beide methoden voorzien in een zeer sterke kelder, die met gemak alle soorten vocht aan kan. Wel wordt aangeraden om bij een hoge grondwaterdruk voor soepele kelderbekuiping te kiezen met vloerdrainage, omdat het grondwater zo het beste wordt afgedreven. Het beste kunt u met Home-Solution contact opnemen voor een gratis en grondige vochtdiagnose. Wij inspecteren uw kelder dan van A tot Z en kunnen u exact vertellen, hoe u het beste eventuele vochtproblemen goed aanpakt.

 

Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak met u om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie