• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Welke airco is het stilst?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Welke airco is het stilst?

Welke airco is het stilst?

Airco, het is een handige oplossing voor een aangename, constante temperatuur in huis te kunnen behouden en ook voor een goede nachtrust kan zo’n verfrissend aircosysteem wel dienen. Maar helaas: sommige aircosystemen kunnen een erg vervelend geluid maken. Hoe kan je toch zorgen voor een goede én stille nachtrust met de ideale temperatuur? Wel, er zijn enkele aircosystemen die slechts minimaal geluid maken en dus perfect zijn voor in de slaapkamer of andere ruimtes waar het beter stil blijft.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Een koele, stille nachtrust met airco

Wanneer de zomerdagen eraan komen en de nachten alsmaar warmer worden is wat verkoeling ‘s nachts erg aangenaam. Denk maar aan de hittegolven die we af en toe meemaken. Maar ook stilte is iets waar de meeste mensen nood aan hebben voor een goede nachtrust. Airco’s zullen nooit helemaal stil zijn, maar er bestaan zeker en vast aircosystemen die je nachtrust niet zullen verstoren.

Airco: mobiel of vast?

Mobiele airco’s zijn handig als je een snelle oplossing nodig hebt, maar op lange termijn zijn ze geen topinvestering. Bovendien maken ze erg veel geluid, wat ze dus niet erg geschikt maken als aircosysteem in de slaapkamer. Een vaste airco daarentegen beschikt over een buitenunit, waardoor deze véél stiller is binnenshuis. Het enige minieme geluid dat je bij een vaste airco zal horen, komt van de wind die geproduceerd wordt door de ventilator in de binnenunit.

Stille airco: wat betekent “stil?

Zoals gezegd zal een airco hoe dan ook altijd een klein beetje geluid produceren. We spreken van een stille airco als deze ongeveer 20 dB produceert. Dat is natuurlijk een abstract getal, daarom halen we er wat voorbeelden bij uit het dagelijks leven om te vergelijken:

  • Een normaal gesprek tussen twee mensen gaat al snel rond de 60 dB
  • Het geluid dat je koelkast maakt is ook een stuk groter hoger dan dat van stillere airco’s. Een koelkast haalt 40 dB.

Met 20 dB kunnen we dus een goede nachtrust zéker garanderen, ook met het raam dicht.

Kan je met een airco ook verwarmen?

Ja hoor, sommige aircosystemen kunnen ook dienen als verwarming in de winter via een warmtepomp. In sommige gevallen kan deze optie zelfs goedkoper uitvallen dan verwarming met een gewone CV. Indien je interesse hebt om ook te verwarmen met airco, bekijken we die mogelijkheden graag met jou.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Stille airco: mogelijkheden

Zoek je een stille airco? Houd dan ook zeker rekening met andere aspecten zoals het energielabel (voor de energierekening), het koelvermogen, de afmetingen en het geschikt aantal oppervlaktes.

Een airco die praktisch aan al deze aspecten voldoet is de airco van Mitsubishi. Zij hebben namelijk een geluidsniveau van ongeveer 19 dB: zeer stil dus en ideaal voor in de slaapkamer. De Mitsubishi behoort niet tot de goedkoopste in de markt, maar de split unit airco is van hoge kwaliteit en gaat zeer lang mee. Een goede investering dus.

Home Solution is erkend verdeler van de airco's van Mitsubishi. Wij helpen je met plezier verder om alle mogelijkheden van deze toestellen te ontdekken.

Video: hoe vind je de beste airco-installatie voor jouw woning?

Home Solution zorgt voor verkoeling én voor jouw nachtrust

Wil je graag de mogelijkheden voor een stil aircosysteem bespreken met een expert? Onze specialisten bij Home Solution helpen je graag met het kiezen van een geschikte airco voor jouw woning. Wil je raad van Home Solution? Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie