• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Waterverzachter in appartement plaatsen: kan dat?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waterverzachter in appartement plaatsen: kan dat?

Waterverzachter in appartement plaatsen: kan dat?

Kocht of huurt u een appartement met hard water, terwijl u al overtuigd bent van de meerwaarde van zacht water? Geen probleem, daar kan gemakkelijk een mouw aan gepast worden met een gemeenschappelijke of individuele waterontharder. We overlopen de opties voor u.

Waterverzachter: wat zijn de voordelen?

Even ter herhaling, zacht water, of beter gezegd hard water verzachten is interessant. Hier zijn de voordelen van water ontkalken.

  • Uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee omdat u kalkaanslag tegen gaat dat langzaam aan voor meer slijtage zorgt.
  • U bespaart geld omdat er ook minder kalkaanslag is in uw verwarmingssysteem en bij uw vaatwas of wasmachine, wat anders tot rendementsverlies bij opwarming leidt. Ook heeft u bij zacht water minder zeep of andere producten nodig.
  • U voorkomt met een waterontharder huidproblemen zoals een droge huid of eczeem.

Alleen lijkt dat in een appartement met hard water niet zo evident. Maar wees gerust, er zijn verschillende opties mogelijk, die we hieronder overlopen.

Gemeenschappelijke waterverzachter voor het appartementsgebouw

Dit is het beste scenario: uw appartementsblok beschikt al over een gemeenschappelijke waterontharder. Het tweede beste scenario is dat iedereen van uw gebouw op de eerstvolgende syndicusvergadering overtuigd is van de meerwaarde van zacht water, waarna de syndicus de aankoop en installatie kan verzorgen.

  • Een gemeenschappelijke ontharder is sowieso goedkoper en interessanter dan dat iedereen zijn eigen installatie plaatst.
  • Belangrijk is wel dat alle eigenaars het eens moeten zijn over de aankoop. Wil één iemand geen gemeenschappelijke ontharder? Dan heb je geen andere keuze dan voor een individueel toestel te gaan.

Tip: Investeren jullie in een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele gebouw? Plaats dan de waterverzachter tussen de gemeenschappelijke watermeter en voor de individuele tellers. Zo blijft het mogelijk om het totale waterverbruik van de ontharder te meten.

Natuurlijk moet er ook voldoende plaats zijn in de gemeenschappelijke ruimtes, maar er zijn heel compacte modellen op de markt. Sommigen hebben zelfs geen elektriciteit nodig.

Waterverzachter plaatsen in uw appartement? →Contacteer ons voor een gratis offerte

Individuele waterontharder voor uw appartement

Huurt u, of willen de andere eigenaars niet mee? Dan heeft u nog altijd de optie om er zelf een waterverzachter te plaatsen. In het huishoudelijke aanbod vindt u vandaag heel compacte toestellen, die u zeker ergens kwijt raakt. Bijvoorbeeld ergens onder een schap of in een keukenkast.

waterverzachter in appartement

Indien u toch geen plaats heeft in uw appartement, is het meestal wel toegestaan om ergens in de gemeenschappelijke ruimte na uw watermeter zo’n installatie te plaatsen. Het nadeel is dan dat bij individuele waterontharders een deel van de waterleiding niet beschermd is tegen kalkaanslag, maar dat is dan op rekening van uw mede-eigenaars.

Zelf profiteert u met uw individuele waterontharder toch optimaal van van zachter water.

Waterverzachter in appartement plaatsen: kies voor Home Solution

Home Solution beschikt over oplossingen op maat voor al uw vocht- en waterproblemen. Ons team van experts heeft veel ervaring en zorgt voor de oplossing die het beste bij uw situatie en uw portemonnee past.

Vraag meer informatie op over waterverzachters om uw energiefactuur en huishoudelijke toestellen te beschermen.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie