• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Waarom is goede ventilatie in huis belangrijk?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waarom is goede ventilatie in huis belangrijk?

Waarom is goede ventilatie in huis belangrijk?

Nogal wat mensen beschouwen ventilatie als een luxe. Bij nieuwbouwwoningen en grotere verbouwingen is een ventilatiesysteem nochtans verplicht. De overheid beschouwt – terecht – ventilatie eerder als een vereiste en legt dit niet zomaar op want studies tonen aan dat een gezond binnenklimaat van de woning kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsklachten.

Goede ventilatie in huis luxe of noodzaak?

Niet goed geventileerde ruimten kunnen inderdaad gezondheidsklachten veroorzaken, zoals (chronisch) hoesten of verkoudheden, longaandoeningen, hoofdpijn en vermoeidheid. Goed ventileren zorgt ervoor dat de binnenlucht van uw leefruimte optimaal blijft doordat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt. Ventilatie haalt schadelijke stoffen uit de binnenlucht en verwijdert vochtige lucht uit de ruimte. Binnenlucht wordt namelijk snel vochtig door bijvoorbeeld transpiratie, uitademen, koken, douchen… Op zich is vochtige lucht is niet direct schadelijk voor de gezondheid maar ze kan wel schadelijke schimmels veroorzaken.

Ventilatiesysteem in huis? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie

Op natuurlijke manier luchten via ramen, deuren of ventilatieroosters heeft slechts tijdelijk effect en is vooral in koudere periodes van het jaar al evenmin energiezuinig of – zoals bij regen – zinvol.

Een zeer valabel alternatief voor natuurlijke ventilatie is mechanisch ventileren. Het voordeel van mechanische ventilatie is dat u zelf kunt bepalen of u wel of niet wilt ventileren en hoeveel. Mechanische ventilatie laat toe in alle weersomstandigheden te ventileren.

Geld en energie besparen dankzij goede ventilatie

Als u voor mechanisch ventileren kiest, kiest u best voor een efficiënt systeem. Home Solution installeert ventilatiesystemen die alleen zeer energiezuinig werken, maar ook nog uitgerust zijn met warmteterugwinning waardoor u uw energiekosten onder controle houdt. Dat ze ook zeer geluidsarm zijn is mooi meegenomen.

Ventilatiesysteem in huis? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie