• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Vocht in huis? 5 lichamelijke klachten

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vocht in huis? 5 lichamelijke klachten

Vocht in huis? 5 lichamelijke klachten

Wanneer u vochtproblemen ontdekt in huis, denkt u hoogstwaarschijnlijk in eerste instantie aan de mogelijke gevolgen voor uw huis. Materialen kunnen immers worden aangetast, uw huis heeft te lijden onder diverse vormen van vochtschade, maar ook secundaire gevolgen zoals schimmels kunnen een hoop ravage aanrichten. Maar wist u dat een te hoge luchtvochtigheid en schimmels ook schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid?

Vochtproblemen kunnen meerdere lichamelijke klachten in de hand werken, die u zelf misschien niet meteen in verband zou brengen met vochtproblemen. Niettemin is het verstandig op de hoogte te zijn van deze klachten, zodat u ze in een vroeg stadium kunt herkennen en tijdig kunt ingrijpen.

1. Allergische reacties door vocht in huis

Allergisch zijn aan iets betekent concreet dat u overgevoelig bent voor een bepaalde stof. Allergieën bestaan in vele vormen en maten, Zo zijn een hele hoop mensen allergisch voor de huisstofmijt. Er is een direct verband tussen de grootschalige aanwezigheid van de huisstofmijt en een te hoge luchtvochtigheid in huis. Symptomen die u kunt ervaren zijn benauwdheid, een verstopte neus of neusverkoudheid, veelvuldig niezen en hoesten. Deze klachten kunnen ook worden veroorzaakt door mycotoxines. Dit is een bestanddeel van de sporen van schimmels dat irritaties en allergieën kan veroorzaken.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

2. Eczeem en huidklachten door vocht in huis

Eczeem is ook een vorm van een allergische reactie. Alleen gaat het in dit geval om ontstekingen op de huid. Wederom is de huisstofmijt één van de boosdoeners op dit gebied, maar ook de relatieve luchtvochtigheid op zichzelf kan een rol spelen. Is deze te hoog of te laag, dan zullen de klachten verergeren. Ook kunnen schimmels leiden tot diverse vormen van huidklachten. Het is dus verstandig waakzaam te zijn.

3. Astma en bronchitis door vocht in huis

Gezondheidsklachten zoals astma en bronchitis komen vaak voor wanneer er schimmels in huis aanwezig zijn. De schimmelsporen die worden verspreid komen in de luchtwegen terecht, hetgeen leidt tot structurele irritaties. Symptomen die u kunt ervaren zijn onder andere een piepende ademhaling, benauwdheid, kortademigheid, hoesten en een pruttelende ademhaling. 

4. Chronische rhinitis door vocht in huis

Normale rhinitis is niets anders dan de overbekende hooikoorts, een direct gevolg van pollen in de lucht. Er zijn ontzettend veel mensen die hier last van hebben, maar wist u dat er ook chronische rhinitis bestaat? In dat geval gaat het om rhinitis vanwege een slecht geventileerde of verluchte plaats, waardoor zowel schimmels als huisstofmijt heerlijk kunnen gedijen. U kunt dan te kampen krijgen met een ontsteking in uw neusslijmvlies, wat zich uit in chronische verkoudheid, hoesten, vermoeidheid, irritaties aan uw luchtwegen en ogen en mogelijk ook hoofdpijn.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

5. Verzwakken immuunsysteem door vocht in huis

Een te hoge luchtvochtigheid, een gebrek aan ventilatie en de aanwezigheid van schimmels en huisstofmijt kunnen ook allemaal bijdragen aan het verzwakken van uw immuunsysteem. Hierdoor is uw lichaam gevoeliger voor microben en externe mechanismen, en kunt u sneller last krijgen van ziekten en ontstekingen. We kunnen dus niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk een gezonde en frisse leefomgeving is.

Behandel vocht in huis voor een gezonde leefomgeving

Wilt u graag weten hoe het met de luchtvochtigheid in uw huis gesteld is? Of wilt u gewoon weten of uw woning een goede leefomgeving biedt? Neem dan nu contact op met Home Solution. Wij komen graag bij u langs om u van gedegen advies te voorzien. Zo kunt u met een gerust hart in een heerlijk frisse woning leven.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie