• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vocht in de fundering? Hoe oplossen en wat kost het?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vocht in de fundering? Hoe oplossen en wat kost het?

Vocht in de fundering? Hoe oplossen en wat kost het?

Uw fundering is letterlijk de bakermat van uw woning. Het spreekt dus voor zich dat u uw fundering goed moet beschermen, indien u wilt dat uw huis een stabiele basis heeft. Eén van de oorzaken van problemen met uw huis betreft vocht in de fundering. Vocht kan op meerdere manieren in uw fundering terecht komen, omdat een fundering vanwege de ondergrondse ligging nu eenmaal erg gevoelig voor vocht is. Indien u graag wilt weten hoe vocht in uw fundering terecht komt en hoe u dit op kunt lossen, lees dan snel verder voor antwoorden.

Hoe komt vocht in eerste instantie in uw fundering terecht?

Funderingen kunnen op meerdere manieren met vocht in aanraking komen. De meest voorkomende reden van vocht in de fundering is grondvocht, dat op één of andere wijze toegang heeft tot de materialen van de fundering. Veel funderingen worden na verloop van tijd poreus en broos, waardoor omringend vocht ook in de materialen kan trekken. Dit geldt dus ook voor regenwater en eventuele lekkages in de buurt van de fundering.

Waarom uw fundering beschermen tegen vocht?

Indien een fundering al een poos niet meer is opgeknapt, dan zullen de materialen waarvan de fundering is vervaardigd vrij rap in kwaliteit afnemen. Hierdoor gaan de weerbaarheid en de waterdichtheid van de fundering snel omlaag en kan vocht zonder meer uw fundering binnendringen.

Waarom dit gevaarlijk is? Omdat uw woning dan vele malen minder stabiel staat, in ernstige gevallen zelfs met verzakkingen tot gevolg. Maar ook kunt u last gaan krijgen van het vocht op andere plaatsen in uw woning, door vochtproblemen zoals opstijgend vocht. In dat geval zal de fundering zelf op een bepaald ogenblik zo verzadigd raken met het aanwezige vocht, dat het vocht andere en meer droge plekjes op zal zoeken. Zodoende kunt u dus na een tijdje overal in huis vochtplekken bemerken.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe kunt u uw fundering tegen vocht beschermen?

Tegen vocht in de fundering bestaan vele methoden, die speciaal op dit aparte onderdeel van uw woning zijn toegespitst. Een fundering heeft hoe dan ook baat bij het aanbrengen van een speciaal vochtwerend middel tijdens de plaatsing, net als een gevel. Alleen is het middel dat bij een fundering wordt gebruikt vele malen sterker, gelet op de hoeveelheid vocht die een fundering zal moeten doorstaan gedurende de jaren.

Waterdichte materialen

Daarnaast is elke fundering ook gebaat bij meerdere sterke waterwerende lagen, zoals van waterdicht cementmortel en diverse fixeerlagen zoals van kunsthars en waterdichte gels. Dit is ook precies de manier waarop kelderdichting wordt toegepast en maakt de wanden van uw fundering sterk en weerbaar.

Drainage tegen vocht in de fundering

In gebieden waar ondergronds een hoge waterdruk is, verdient het tevens aanbeveling uw fundering van drainage te voorzien. In dat geval wordt de fundering niet alleen van waterdichte materialen vervaardigd, maar ook van een speciaal noppenmembraan voorzien dat continu een teveel aan vocht afvoert, voordat het überhaupt in contact komt met uw fundering.

Home Solution kan u in elk geval altijd advies op maat bieden met behulp van een uitgebreide en grondige vochtanalyse, die wij bij u thuis uitvoeren. Daarna kunnen wij u exact vertellen hoe het vocht in uw fundering terecht is gekomen, wat wij hiertegen kunnen doen en natuurlijk ook wat de prijs van de behandeling tegen vocht in de fundering zal zijn.

Meer weten? Bel ons dan direct voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie