• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Schimmelbestrijding in de badkamer

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Schimmelbestrijding in de badkamer

Schimmelbestrijding in de badkamer

De badkamer is veruit de meest populaire ruimte voor schimmels om zich vast te klampen en voort te planten. Waarom? Omdat de meeste mensen juist in deze ruimte veel met vocht en water bezig zijn. En vocht is het voornaamste waar schimmels en dergelijke micro-organismen van leven, dus een badkamer vormt een geweldige voedselbron voor schimmels.

Schimmel in de badkamer is niet alleen erg onfraai, maar bovendien ook gevaarlijk voor uw woning en uw eigen gezondheid. Wilt u graag meer weten over schimmelbestrijding? Hoe dit precies werkt en hoe u dit veilig en correct aanpakt? Lees dan gauw verder voor meer informatie en handige tips op dit vlak.

Hoe ontstaat schimmel in uw badkamer?

Wanneer u een douche neemt, een bad of zelfs alleen uw tanden poetst met de kraan open, dan zal de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte snel stijgen. Als gevolg hiervan kan het gaan condenseren tegen oppervlakken wanneer er onvoldoende ventilatie aanwezig is. Na een doorsnee bad of douche zal u condensatie zien op de spiegel en vaak ook op de muren en het plafond. Wanneer er genoeg ventilatie in de badkamer is, kunnen die oppervlakken echter snel weer opdrogen. Is dat niet het geval? Dan gaan de problemen na een tijdje opduiken.

Naarmate deze poreuze oppervlakken steeds natter worden, zien schimmelsporen ruim baan om van deze plekjes hun thuis te maken. Ze zullen zich vermenigvuldigen en na een poos kunt u hele plekken op de muren of het plafond waarnemen. Schimmels groeien zeer snel, vergist u zich daar niet in. Het beste is dus zo snel als mogelijk actie hiertegen te ondernemen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Specifieke plekken in de badkamer waar schimmel zich laat zien

Schimmels komen in de badkamer veelvuldig op de hoge delen van muren voor, zo ook op het plafond. Maar een ander vervelend plekje zijn de voegranden tussen tegels. Kitranden kunnen na verloop van tijd ook zwart uitslaan (indien het om zwarte schimmel gaat). Waar de schimmel ook is, verwijder deze direct om schade aan materialen te voorkomen.

Schimmel in de badkamer verwijderen

U kunt zelf te werk gaan wanneer u schimmels wilt verwijderen. Met chloor bijvoorbeeld, of soda en azijn. In de winkel zijn vele schimmeldodende middelen verkrijgbaar, deze zijn alleen wel zeer bijtend. Let er dus op dat u altijd handschoenen draagt en een mondkapje, zodat de schimmelsporen die los komen tijdens het poetsen niet in uw longen terecht komen.

Hoe kunt u schimmel in de badkamer voorkomen?

Nadat u schimmel heeft verwijderd, is het ook nog zaak dit in de toekomst te voorkomen. Dit werkt alleen, door het vochtprobleem aan te pakken waardoor ze ontstaan. In de badkamer gaat het meestal om condens. De enige manier om hiervan af te komen, is goede ventilatie. Indien uw badkamer niet over ramen beschikt, zal het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem de oplossing blijken waar u naar zoekt.

Home Solution: uw partner voor schimmelbestrijding

Bij Home Solution kunt u terecht voor diverse soorten ventilatie, maar ook het verwijderen van de schimmels pakken wij voor u op. Zo loopt u zelf niet onnodig gezondheidsrisico’s. Wilt u meer weten of meteen een offerte op maat? Bel dan met ons deskundige team op 0800/26.004, wij komen direct uw badkamer aan een inspectie onderwerpen en informeren u over de procedure.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie