• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Oorzaken van vochtproblemen in de slaapkamer

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Oorzaken van vochtproblemen in de slaapkamer

Oorzaken van vochtproblemen in de slaapkamer

Ook in uw slaapkamer kunt u op meerdere manieren geconfronteerd worden met vochtproblemen. Meestal springen vochtproblemen in de slaapkamer niet direct in het oog. U kruipt in bed, staat op en gaat niet elke dag alle hoeken afzoeken naar vochtproblemen. Het is echter ten zeerste aan te bevelen te letten op signalen van vochtproblemen in de slaapkamer. De slaapkamer is de ruimte waar u zeer veel tijd doorbrengt (8 uur/dag).

Hoe herkent u vocht in de slaapkamer?

Om vocht in de slaapkamer tijdig te herkennen, kunt u op enkele duidelijke signalen letten. Allereerst zullen natuurlijk vochtplekken een duidelijke aanwijzing zijn die duidt op vocht in de slaapkamer. Heeft u daarentegen donkere muren en is dit niet goed zichtbaar?
Let dan goed op de luchtkwaliteit en de geur in uw slaapkamer. Wanneer deze ietwat muf begint te ruiken, dan kunt u last hebben van vochtige muren of zelfs schimmelvorming.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Vochtproblemen in de slaapkamer vanwege een externe oorzaak

Vochtproblemen in een slaapkamer kunnen worden veroorzaakt door een aantal externe oorzaken.
Is uw slaapkamer direct onder het dak gelegen? Dan kan een mankement of lekkage zorgen voor problemen, zoals een lekkende dakgoot, losliggende dakpannen of een verouderd dak. Het water kan dan doorsijpelen naar uw binnenmuren.

Naast lekkages kunt u ook last hebben van een verminderd waterdichte gevel, hetgeen kan leiden tot doorslaand vocht. In dat geval zal vocht als gevolg van regenbuien naar binnen doordringen.
Opstijgend vocht is een ander extern vochtprobleem dat voor natte muren kan zorgen. Opstijgend vocht ontstaat juist op lagere etages doordat grondvocht in de muren dringt. Na verloop van tijd stijgt dit vocht, doordat lagere oppervlakken verzadigd zijn met vocht.

Vochtproblemen in de slaapkamer met een interne oorzaak

Naast externe oorzaken, kunt u ook last hebben van vocht binnenshuis.
Veelal gaat het dan om condensatieproblemen en hoge luchtvochtigheid. Indien uw slaapkamer dicht bij de badkamer gelegen is, dan kan de vochtige lucht uit de badkamer uw slaapkamer binnendringen en tegen de aanwezige oppervlakken condenseren. In de winter kunt u condens gemakkelijk waarnemen, doordat de ramen beslaan.

Wat zijn de gevolgen van vochtproblemen in de slaapkamer?

Vocht in de slaapkamer heeft vele gevolgen, variërend van lastig tot ronduit gevaarlijk. Oppervlakken kunnen zo nat worden dat ze onherstelbaar beschadigen, plus u kunt op termijn ook last krijgen van schimmelvorming. Dit is erg slecht voor uw luchtwegen, omdat u ’s nachts vrijelijk de schimmelsporen inademt. Bovendien zal een vochtige slaapkamer zorgen voor meer vocht in de lucht, iets dat een negatieve impact heeft op het leefklimaat in uw slaapkamer.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Wat doet u tegen vochtproblemen in de slaapkamer?

Ons advies luidt altijd: schakel direct een expert in. Mede omdat het voor u lastig kan zijn om de precieze oorzaak te achterhalen. Home Solution heeft daarvoor een uitstekend hulpmiddel; onze geheel vrijblijvende maar zeer grondig vochtdiagnose. Hiermee kunnen wij tot op de bodem uitspitten wat er bij u aan de hand is, zodat we daarna remeteen aan de slag kunnen om het vochtprobleem van de weld te helpen.
Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te laten inspecteren.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie