• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Kelderafdichting langs buiten of binnen?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Kelderafdichting langs buiten of binnen?

Kelderafdichting langs buiten of binnen?

Kelders en vocht, het is een klassiek probleem. Kelders worden omgeven door een vochtige ondergrond en na enkele decennia zijn vochtproblemen in de kelder dan ook bijna onvermijdelijk. Het grondwater vindt kleine scheurtjes en sijpelt binnen in de kelder. Er verschijnen vochtplekken en er hangt een muffe geur in de kelder.

Een kelderafdichting biedt dan de oplossing. De kelder wordt helemaal vochtvrij gemaakt met een nieuwe cementlaag. Een kelderafdichting kan zowel langs buiten of binnen. Wanneer is een kelderafdichting langs binnen de beste optie? En wanneer kies je beter voor een kelderafdichting langs buiten?

Last van vocht in de kelder? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wanneer is een kelderafdichting noodzakelijk?

Kelders zijn bijzonder gevoelig aan vochtproblemen. Niet vreemd natuurlijk, want de kelder wordt omgeven door vochtige grond en bij zware regenval kan de waterdruk behoorlijk hoog zijn. Kelders zijn voorzien van een waterkering die vochtproblemen moet vermijden, maar door de jaren heen kan de waterkering slijten en toch vocht doorlaten.

Een kelderafdichting is noodzakelijk wanneer vocht de kelder kan binnendringen. Een muurinjectie, een behandeling die vaak toegepast wordt bij vochtproblemen, is dan niet voldoende. De kelder moet voorzien worden van een waterafstotende laag die water ook echt zal tegenhouden. Zo’n kelderafdichting kan langs buiten of binnen.

Waarom is het belangrijk om vochtproblemen in de kelder aan te pakken?

Het is van groot belang om vochtproblemen in de kelder aan te pakken. Met water verzadigde bakstenen zullen afbrokkelen en dat is natuurlijk nefast voor de stabiliteit van je woning. Verder vormen vochtplekken ook een broeihaard voor schimmels. De sporen die schimmels produceren zijn schadelijk voor je gezondheid en maken van je kelder een ongezonde leefomgeving. De kelder is dan niet langer een geschikte opslagplaats en je bewaart er beter geen voedingswaren in.

Kelder langs binnen afdichten

De populairste behandeling bij vochtige kelders is een kelderafdichting langs binnen. Er wordt dan een waterafstotende laag aangebracht op de muren en de vloer met bijvoorbeeld een saneerpleister. Die laag dicht de kelder af en voorkomt dat vocht uit de ondergrond nog kan binnendringen.

Hoe de kelderafdichting precies gebeurt, hangt af van de vochtproblemen in jouw kelder. We komen graag langs om het vochtprobleem in kaart te brengen en een gepaste oplossing voor te stellen.

Kelder langs buiten afdichten

De kelder kan ook langs buiten afgedicht worden. Het spreekt voor zich dat deze manier van kelderafdichting grote werken met zich meebrengt. Een kelderafdichting langs buiten is een goed idee wanneer je van plan bent om de kelder in te richten als een volwaardige ruimte, wanneer je een grootschalige verbouwing uitvoert of wanneer je een nieuwbouwwoning zet. Een kelderafdichting langs buiten beschermt de bakstenen en de funderingen van je woning en staat garant voor een vochtvrije kelder.

De buitenkant van de kelder wordt dan helemaal bekuipt. Het is een extra waterafstotende laag die de kelder helemaal afsluit. De kelderbekuiping bestaat voornamelijk uit waterafstotend cement.

Home Solution helpt je met de kelderafdichting

Heeft je kelder te kampen met vochtproblemen en is een kelderafdichting nodig? En wil je weten of je kelderafdichting het beste langs binnen of buiten gebeurt? We helpen je bij Home Solution graag verder! Onze vakmannen adviseren je met alle plezier en zoeken samen met jou naar de beste oplossing voor jouw kelderafdichting. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie