• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Beste airco voor de zolder

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Beste airco voor de zolder

Beste airco voor de zolder

De zolder is een ruimte die enorm heet kan worden wanneer de zon schijnt, zeker als het dak onvoldoende geïsoleerd is of de isolatie erg is verouderd. Maar zelfs bij een goed geïsoleerde woning kan de temperatuur in een zolderruimte hoog oplopen omdat de warme lucht binnenshuis naar boven stijgt. Om ook de andere ruimtes in huis koel te houden, zal je ook de zolder moeten koelen. Dat kan perfect via een aircosysteem!

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Waarom een airco op zolder?

Door een langdurige blootstelling van rechtstreekse zon op het dak, zal niet alleen je zolder opwarmen, maar ook andere nabijgelegen delen van je woning zoals je slaapkamer. Bovendien wordt de zolderkamer ook vaak gebruikt als hobby- en bureauruimte of soms zelfs om in te slapen. Een aircosysteem die deze ruimte koelt, komt dus in deze gevallen zeer handig van pas. Lange leve een goede nachtrust en meer concentratie!

Airco op zolder: de opties

Je woning kan je proberen koel te houden via zonneschermen, zonnewering, het dichthouden van gordijnen en deuren, maar soms blijkt dat toch niet genoeg. Zeker op zolder vormt dit een probleem en velen beslissen om ook hier een airco te installeren. Een aircosysteem installeren hoeft echter absoluut geen dure bedoening te worden: er bestaan naast uitgebreide systemen ook heel betaalbare varianten.

De mobiele airco

Dit is de meest betaalbare versie en de meest flexibele optie. Wil je graag een kleine ruimte kunnen koelen en zoek je een snelle (en tijdelijke) oplossing? Dan is de mobiele airco een goed idee. Wil je graag investeren op lange termijn? Dan kan je beter gaan voor een andere soort airco.

Een mobiele airco onttrekt water uit de lucht en dit water moet ook ergens kunnen afgevoerd worden. Dit kan je doen via een slang naar buiten of via een opvangbakje. Een mobiele airco met afvoer koelt zeer snel de ruimte, maar zal qua energieverbruik wel wat tegenvallen. Ga ook voor een geluidsarme airco als je een lichte slaper bent!

De mobiele airco kan je tegenwoordig ook verkrijgen met een buitenunit, maar deze heeft een hoger prijskaartje dan de gewone mobiele airco’s. Deze soort airco maakt ook amper tot geen geluid.

De prijzen voor een mobiele airco variëren tussen de € 500 en € 2000 euro en gaat ongeveer 10 jaar mee indien dit correct wordt gebruikt.

Split-unit airco

Deze soort airco kan je verkrijgen in monosplit of multisplit. Bij monosplit wordt er één binnenunit op zolder verbonden met één buitenunit om de koelvloeistof te laten afkoelen. Bij multisplit kan je meerdere binnenunits aansluiten op éénzelfde buitenunit. Je kan bij deze aircosystemen ook de vorm van de airco uitkiezen: wandunits, plafondunits, cassette-airco’s of vloerunits.

Dit aircosysteem is iets duurder dan de mobiele variant en kan je beter laten plaatsen worden door een professional. Wil je investeren op lange termijn? Dan is deze airco de beste optie.

Een split-unit airco kost tussen de 1250 en 2000 euro exclusief bijkomende installeer- en onderhoudkosten.

Welk merk kiezen voor airco op zolder?

Er zijn heel wat aircofabrikanten op de markt, waardoor het lastig wordt om te weten wat nu de beste aircosystemen zijn. Bij Home Solution zijn we doorheen de jaren volledig gaan vertrouwen op Mitsubishi-airco's vanwege hun uitstekende energetische prestaties, stille werking en scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De installaties doen wat ze moeten doen, en nog belangrijker: ze gaan ook lang mee.

We merken dat onze klanten er bijzonder tevreden over zijn. Daarom bevelen we Mitsubishi sterk aan voor je airco op zolder. 

Home Solution maakt je zolder koel

Wil je graag een aangename temperatuur op zolder en denk je eraan om hiervoor een airco in te schakelen? De experts van Home Solution denken graag met je mee. Samen bekijken we wat mogelijk is en zoeken we naar de beste oplossing voor jouw situatie. Home Solution houdt niet alleen de zolder, maar ook het hoofd koel. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie