• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Airco in de slaapkamer: prijzen & mogelijkheden

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Airco in de slaapkamer: prijzen & mogelijkheden

Airco in de slaapkamer: prijzen & mogelijkheden

Om altijd van een goede nachtrust verzekerd te zijn, is het belangrijk dat zowel de luchtkwaliteit als de temperatuur in uw slaapkamer optimaal zijn. We hebben allemaal een gezonde dosis zuurstof en frisse lucht nodig, daarnaast zijn hoge temperaturen ook bijzonder onprettig gedurende de nacht.

Hoewel we in België natuurlijk slechts een paar maanden van hoge temperaturen genieten, kunnen deze vooral tijdens de nacht erg vervelend zijn. De lucht is vaak ook erg vochtig en als gevolg hiervan kunnen de nachten lang en plakkerig aanvoelen. Airco in de slaapkamer installeren kan een perfecte uitkomst bieden. In dit artikel vertellen wij meer over de mogelijkheden en prijzen van airco in de slaapkamer.

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Welke soort airco is het beste geschikt voor plaatsing in de slaapkamer?

Indien u graag airco in uw slaapkamer wilt installeren, dan kunt u kiezen uit diverse uitvoeringen en soorten. Het hangt er van af of u één of meerdere kamers wil koelen dat bepaalt of u moet kiezen tussen een monobloc airco, monosplit airco of split airco. Voor een monobloc opstelling zitten beide delen van de airco geïntegreerd in één toestel en wordt dit aan de binnenmuur geïnstalleerd met een uitgang naar buiten. Een monosplit of multisplit opstelling zoals Home Solution die installeert hebben beide wel een buitenunit maar voor de multisplit airco zullen verschillende binnenunits aangesloten worden op één buitenunit.

Dat kan schelen in de hoeveelheid werk tijdens de installatie en dus automatisch ook lagere kosten.

Een split airco kost wat meer tijd en geld, daarentegen kan het met name in een slaapkamer wel de moeite lonen hiervoor te kiezen. In onderstaande tabel vindt u de voor- en nadelen van beide systemen tegen elkaar afgewogen.

airco en ventilatie in slaapkamer buitenunits decentrale ventilatie

Airco met of zonder buitenunit? Voordelen en nadelen vergeleken

 
Airco zonder buitenunit (monobloc)

Airco met buitenunit (split airco) 
 
Binnen meer lawaai
 
Lawaaierige onderdelen buitenshuis
 
Doorgaans slechts één toestel
 
Kunnen eventueel meerdere toestellen op worden aangesloten
 
Geen ruimte nodig voor buitenunit
 
Ruimte nodig voor een buitenunit
 
Installatie is gemakkelijk en eenvoudig
 
Ietwat meer complexe installatie, maar kleinere binnenunit
 
Relatief goedkoop
 
Iets duurder dan airco zonder buitenunit

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Is airco in de slaapkamer schadelijk voor de gezondheid?

Veel mensen maken zich een beetje zorgen over airco in de slaapkamer. Soms is het zo dat als u vaak last heeft van verkoudheden of allergieën, u door een aircosysteem mogelijk de klachten kunt zien toenemen. Dit geldt met name wanneer u een te groot verschil tussen buiten- en binnentemperatuur wil bereiken.

U kunt dit oplossen door de airco alleen aan te zetten voordat u naar bed gaat, zodat de kamer prettig koel is wanneer u in bed kruipt. Meestal beschikt de airco over een timer waarmee u de installatie nog even kunt laten werken alvorens ze vanzelf uitschakelt tijdens de nacht. Wordt het ’s nachts toch te warm, dan zet u de airco alsnog aan. Ook scheelt het enorm als u de airco goed onderhoudt en periodiek schoonmaakt. Zodoende komt er echt alleen koele lucht in de slaapkamer terecht.

Maakt airco in de slaapkamer veel lawaai?

Zoals u in bovenstaande tabel heeft kunnen zien, zal een airco zonder buitenunit ietwat meer lawaai maken binnenshuis. Sommige mensen hebben hier last van, bijvoorbeeld in een buitenstedelijk gebied waar het ’s nachts doodstil is. U kunt dan beter opteren voor een buitenunit, hier hoort u nagenoeg niets van.

Hoeveel kost airco in de slaapkamer?

De totaalprijs van een airco in de slaapkamer is afhankelijk van de keuzes die u maakt. De prijzen voor split airco’s beginnen bij ongeveer 2.000 euro (ex. BTW) plaatsing en materiaal inbegrepen.

De prijs stijgt naarmate u meer binnenunits op de buitenunit aansluit, maar als u meer ruimten van airco wilt voorzien dan is deze keuze uiteindelijk goedkoper. Home Solution helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Bel ons gerust voor een afspraak en wij komen graag bij u langs om alle opties door te nemen en de beste oplossing voor uw slaapkamer te vinden.

Contacteer Home Solution vrijblijvend. Wij kunnen bij u langskomen en adviseren graag welk systeem in uw geval de beste oplossing is. Bel ons gratis op 0800/26.004 voor een afspraak, wij helpen u graag!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie