• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Muren injecteren in de regio Kluisbergen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Muren laten injecteren in de regio Kluisbergen ?

Vochtproblemen worden op diverse manieren bestreden, doorgaans heeft elk specifiek vochtprobleem één of meerdere perfect passende behandelmethode. Een bijzondere manier om vochtproblemen de kop in te drukken betreft muurinjectie. Waarom? Omdat het een overkoepelende methode betreft, die in meerdere situaties toepasbaar en effectief blijkt.

Zo kunt u door middel van het injecteren van uw muren in Kluisbergen op relatief goedkope wijze opstijgend vocht bestrijden. Maar ook plaatselijke vochtproblemen zijn goed te verhelpen met muurinjectie, alsmede scheuren in metsel- en voegwerk en beton.

Vooral in de kelder kan deze behandeling vaak zeer goede resultaten bereiken.

Oorzaken van vochtproblemen in uw woning

Vochtproblemen kunnen voor een hoop ravage in uw woning zorgen. Zo kan opstijgend vocht er toe bijdragen, dat steeds meer oppervlakken in uw woning vochtig worden en blijven.

Doorgaans wordt opstijgend vocht veroorzaakt door het ontbreken van een spouwmuur of een spouwmuur zonder waterkering. Hierdoor kan grondvocht in uw muren trekken en steeds verder stijgen. Opstijgend vocht kan ook in de kelder ontstaan, indien er sprake is van een verminderde waterdichtheid.

Naast opstijgend vocht kunt u ook kampen met beschadigde materialen die water doorlaten.

Zoals betonscheuren vanwege constructiefouten of inkrimping. Muren in baksteen kunnen na verloop van tijd ook beschadigd raken, waardoor vocht kan binnensijpelen via fijne barstjes en scheurtjes.

Voor al deze vochtproblemen kunt u uw muren injecteren, opdat het vocht geen toegang meer verkrijgt tot uw woning.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Redenen om uw muren te injecteren in Kluisbergen

De hierboven genoemde vochtproblemen kunnen tot meerdere nadelige gevolgen leiden:

  • Vochtige oppervlakken en materialen worden weker, sommige onderdelen van uw woning kunnen zelfs onherstelbaar beschadigd raken. Afwerkingsmaterialen zoals verf en behang gaan hard achteruit in kwaliteit en laten op den duur los. De gehele constructie van uw woning komt in feite in het gedrang.
  • Daarnaast zult u een muffe geur kunnen waarnemen, die soms ook het gevolg is van schimmelgroei in uw woning. Vochtplekken leiden in veel gevallen tot schimmelvorming, omdat schimmels juist in een vochtige ondergrond een uitstekende voedingsbodem weten te vinden.
  • En dit kan weer leiden tot gezondheidsproblemen zoals huidirritatie, allergieën, hoestbuien en een verergering van bestaande klachten van de luchtwegen zoals astma. Heeft u last van vochtproblemen in huis? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen!

Wat is de werkwijze precies bij muurinjectie in Kluisbergen?

Uw muren injecteren = opvullen van uw muren met materialen met een speciaal vochtwerend middel. De oppervlakken worden als het ware geïnjecteerd met een chemische vochtkering, die voorkomt dat het vocht nog toegang verkrijgt tot deze plaats en zich vanuit daar verder kan verspreiden.
Daarom wordt deze methode ook vaak gehanteerd bij opstijgend vocht.

Stap voor stap werkwijze

1. In het geval van opstijgend vocht worden gaten geboord op een hoogte van ongeveer 3 tot 5 centimeter boven de grond. Deze gaten hebben doorgaans een tussenafstand van 10 tot 15 centimeter.

2. Vervolgens worden in deze gaten speciaal hiervoor bestemde buisjes geplaatst, waar het vochtwerende middel in wordt gegoten. Dit wordt in de muur geabsorbeerd en vormt daar een waterdichte massa, die voorkomt dat grondwater nog in de muren kan dringen.

3. In andere gevallen zoals plaatselijke vochtproblemen, wordt het injectiemiddel direct in de zwakke plek geïnjecteerd.

4. Heeft u enkele barsten in uw keldermuren waarlangs vocht binnendringt? Dan kunt u dit een halt toeroepen door deze plekken met behulp van muurinjectie weer volledig waterdicht te maken.

Waar rekening mee houden bij muurinjectie in Kluisbergen?

Indien u uw muren wilt injecteren om opstijgend vocht te bestrijden, is het van belang om te weten of u over een spouwmuur beschikt.

In dat geval zal namelijk zowel de binnen- als de buitenmuur behandeld moeten worden om het gewenste effect te bereiken. Indien de muren grote scheuren bevatten, dan zal dit eerst hersteld moeten worden.

Muurinjectie is namelijk alleen effectief bij kleine beschadigingen. Grotere scheuren dienen op de gebruikelijke wijze te worden hersteld.

Welke injectiemiddelen zijn geschikt en welke niet?

Muren injecteren in Kluisbergen kan met behulp van diverse middelen.
Sommige zijn beschikbaar in vloeibare vorm, andere in gelvorm.

Daarnaast zijn sommige middelen effectiever in bepaalde materialen. Het is dus belangrijk dat u het juiste middel voor de juiste oppervlakte en toepassing kiest om het beste resultaat te bereiken.

Dit kan voor een leek vaak ingewikkeld blijken, daarom maakt u in feite altijd een juiste keuze wanneer u een expert inschakelt om uw muren te injecteren in Kluisbergen.

De voordelen van het inschakelen van een expert

Uw muren injecteren lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk, maar dit is het niet. U dient over kennis van vochtproblemen en de benodigde materialen te beschikken, om de beste keuze te kunnen maken.

Indien u per ongeluk een verkeerde keuze maakt of een handeling per abuis verkeerd uitvoert, dan kan dit leiden tot onnodig hoge herstelkosten.

Wilt u zeker weten dat u voorgoed van het vocht in uw woning af bent? Schakel dan Home Solution in.

U bent dan verzekerd van:

  • Een juiste diagnose met betrekking tot het vochtprobleem. Wij zoeken exact voor u uit met welk vochtprobleem u te maken heeft en kunnen u daardoor voorzien van het beste advies over de passende behandelmethode(n).
  • U hoeft zelf geen materialen in te kopen. Wij beschikken over alles dat nodig is, waardoor de daadwerkelijke prijs van het inschakelen van een expert vaak helemaal niet ver boven de kosten ligt dan wanneer u de klus zelf zou doen.
  • U bespaart een hoop tijd, hetgeen zich vaak ook al uit in een flinke kostenbesparing. U hoeft immers niet vrij te nemen van werk of hele weekends in de weer te zijn.
  • U kunt ook nog eens aanspraak op bepaalde premies maken. Eén van de voorwaarden hiervoor is dat u de werken door een vakman laat uitvoeren. Doet u de klus zelf? Dan vervalt dit recht.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Zijn er premies voor muurinjectie beschikbaar?

Voor het behandelen van uw muren door middel van muurinjectie in Kluisbergen bestaan mogelijkheden tot gedeeltelijke vergoeding vanuit de overheid. Naast mogelijke lokale premies, kunt u aanspraak maken op de Vlaamse verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie.

Home Solution kan ook uw muren injecteren in Kluisbergen!

Wilt u meer informatie over de voordelen van muurinjectie? Of wilt u graag een vrijblijvende afspraak te maken om uw situatie thuis onder de loep te nemen?

Bel dan met Home Solution op ons gratis nummer 0800/26.004.
Ons deskundige team van vakmensen komt bij u, waarna wij met behulp van een uitgebreide vochtdiagnose u precies kunnen vertellen met welke vochtproblemen u kampt.

Daarna zorgen wij ervoor, dat alle problemen 100% effectief worden verholpen.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie