• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Kelderbekuiping in regio Kuurne

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Kelderbekuiping in regio Kuurne

Heeft uw kelder in Kuurne te maken met vocht of vochtschade? Vaak wordt dit niet op tijd opgemerkt, misschien omdat je niet regelmatig genoeg in de kelder komt. Hierdoor kunnen vochtproblemen onnodig lang voortduren en behoorlijk wat schade aanrichten. Niet alleen aan de kelder zelf, maar na verloop van tijd zelfs in andere ruimten in uw woning!

Om dit te voorkomen, kunt u bepaalde stappen ondernemen.
Eén daarvan betreft kelderbekuiping. Deze methode wordt ook wel kelderdichting genoemd, omdat de kelder als het ware wordt voorzien van een omhulling (kuip) waardoor de kelder waterdicht (dichting) is en blijft.

Zodoende hoeft u zich in de toekomt geen zorgen meer te maken over vocht in uw kelder in regio Kuurne.

Last van vocht in de kelder? Vraag uw gratis kelderdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

1. Oorzaken van vochtproblemen in de kelder

De oorzaken van vocht in de kelder zijn zeer uiteenlopend. De meeste problemen zijn te wijten aan de ondergrondse ligging van de kelder. Dat maakt deze aparte ruimte in uw woning sowieso al bijzonder gevoelig voor vocht en binnendringend water. Zo zal grondwater druk uitoefenen op de wanden en naar binnen kunnen treden indien uw kelder ergens zwakke plekken vertoont, hetzelfde geldt voor sijpelwater.

Ook kunnen constructiefouten zorgen voor problemen, veel buizen, kabels en andere leidingen bevinden zich immers op kelderniveau. Daar liggen ook vaak oorzaken van doordringend vocht of lekkages. Dit alles kan een pak vervelende gevolgen hebben voor uw kelder en soms ook de hele woning.

 

Vraag uw gratis kelderdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

2. Gevolgen van vochtproblemen in de kelder

Indien vocht door de muren in uw kelder terecht is gekomen, dan zult u al gauw vochtige plekken op de muren bemerken. Ook kunt u een muffe geur waarnemen, soms komt dit doordat de vochtige plekken ook ruimte bieden voor schimmelvorming.

De materialen en oppervlakken die nat worden zullen al snel in kwaliteit afnemen, omdat het vocht vrijwel alle soorten bouwmaterialen week en zwak maakt.

U kunt last krijgen van behang dat afbladdert, betonrot, verflagen die loslaten, pleisterwerk dat brokkelt, ingescheurd metselwerk en rottend hout. Wat je absoluut moet voorkomen of oplossen is vocht dat gaat stijgen zodra de oppervlakken in de kelder verzadigd raken. Want in dat geval zult u al deze gevolgen ook op hogere etages waarnemen.

Kortom: dit soort scenario’s kunt u het beste voorkomen, door te kiezen voor kelderbekuiping in regio Kuurne.

3. Waarom kelderbekuiping in Kuurne altijd een goede oplossing is

Kelderbekuiping in Kuurne maakt gegarandeerd komaf met elk denkbaar vochtprobleem. Het is dus een oplossing die altijd doel treft, wat er ook speelt in uw kelder. Kelderbekuiping voorziet eigenlijk in een gloednieuwe kelder, doordat de huidige muren en vloer gestript worden en vervangen door meerdere lagen sterke en waterafstotende materialen.

Daarna kan uw kelder gerust weer een paar decennia mee, zonder dat vocht nog invloed kan uitoefenen op uw kelder.

4. Wilt u meer weten over kelderbekuiping in regio Kuurne?

Kelderbekuiping bestaat in meerdere varianten. Zo kunt u kiezen uit onder meer soepele en stijve kelderbekuiping. Wilt u graag weten welke variant in uw situatie het beste geschikt is? Of wilt u gewoon meer informatie over deze fantastische methode in het algemeen? Neem dan eens contact op met Home Solution. Ons team staat altijd voor u klaar.
Bel ons gerust op via 0800/26.004 voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Vraag uw gratis kelderdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie