• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Waarom zorgen constructiefouten voor vochtschade?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waarom zorgen constructiefouten voor vochtschade?

Waarom zorgen constructiefouten voor vochtschade?

Wanneer een woning wordt gebouwd of verbouwd, of er is sprake van renovatiewerkzaamheden, dan is het natuurlijk van zeer groot belang dat dergelijke werken goed worden uitgevoerd. Niet alleen om een zo goed mogelijk resultaat te creëren, maar ook omdat fouten in constructiewerkzaamheden nare gevolgen kunnen hebben.

Fouten in bepaalde constructiewerkzaamheden of renovaties kunnen namelijk leiden tot een verlies in de kwaliteit van bepaalde materialen en onderdelen. En dit leidt weer tot het risico op vochtproblemen, omdat vochtproblemen juist bij minder sterke materialen snel tot schade kunnen leiden.

Welke constructiefouten kunnen leiden tot vochtproblemen?

Er zijn allerhande constructiefouten die vochtproblemen tot gevolg kunnen hebben. U kunt bijvoorbeeld denken aan een aannemer die het dak niet geheel goed aansluitend plaatst, of een raam niet goed dicht kit. Dit zijn al kleine plaatsen waarlangs water naar binnen kan dringen. Ook betreft het zeer kleine foutjes, die met het blote oog niet altijd waarneembaar zijn. Hetzelfde geldt voor fouten in de gevel, in beton en noem maar op.

Vocht kan heel snel al binnensluipen

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, kan vocht via minuscule plekken al uw woning bereiken. Doordat vocht zowel in vloeibare vorm als in waterdamp aanwezig kan zijn, kan het zelfs kleine poriën in uw gevel vullen en al snel gaan uitzetten wanneer het winter is en vriest.

Idem geldt voor lekkages; die zijn namelijk echt niet altijd enorm groot en duidelijk te zien. Een fijn haarscheurtje in een muur kan op termijn grote gevolgen hebben, indien dit lang voortduurt.

Vochtproblemen? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Bovengrondse constructiefouten nader uitgelegd

Constructiefouten kunnen zowel bovengronds als ondergronds ontstaan. Bovengrondse constructiefouten bestaan uit een breed scala aan mogelijkheden, zoals de eerder genoemde kit bij kozijnen. Maar ook delen van het huis zoals de muren, gevel, isolatie, pleisterwerk en andere materialen die dienst doen als bescherming kunnen bij een verkeerde constructie aanleiding geven tot vochtproblemen.

Let met name goed op uw kelder

De kelder is bij uitstek een ruimte die aandacht verdient wanneer u renovaties gaat uitvoeren. Deze ruimte wordt namelijk continu blootgesteld aan vele vormen van vocht, zoals grondvocht, sijpelwater maar ook lekkages en condensatie kunnen leiden tot beschadigde materialen en vochtschade.

Met name beton in een kelder kan vervelende toestanden veroorzaken wanneer dit niet goed wordt gefabriceerd. Denk aan grindnesten, betonrot en inkrimping: al deze constructiefouten vormen een risico op vochtschade.

Laat een expert kijken naar eventuele constructiefouten

Wanneer u vermoedt dat er sprake is van een constructiefout in uw woning, dan kunt u het beste een expert in de hand nemen om de situatie nader te inspecteren. Constructiefouten kunnen vrijwel onzichtbaar zijn en u als leek kunt er al gauw overheen kijken. Het is vele malen beter om iemand te contacteren die een uitgebreide inspectie kan verrichten, zoals Home Solution.

Wij kunnen direct voor u uitzoeken waar de fout gemaakt is, welke consequenties dit voor u heeft en hoe wij dit voor u op gaan lossen. Zodat u de vochtschade tot een minimum kunt beperken en dientengevolge met minimale kostenposten opgescheept zult zijn.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie