• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Gevel isoleren langs buiten? Mogelijkheden en offerte

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Gevel isoleren langs buiten? Mogelijkheden en offerte

Gevel isoleren langs buiten? Mogelijkheden en offerte

De gevel isoleren langs buiten heeft veel voordelen. Je bespaart flink op je energiefactuur, je kan je woning een nieuwe look aanmeten en de waarde van je woning neemt toe. Gevelisolatie langs buiten is interessant voor elk type woning en de mogelijkheden zijn legio.

Uw gevel laten isoleren? Maak vrijblijvend een afspraak →Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Gevelisolatie drukt de energiefactuur

Je kan de energiefacturen drukken door de verwarming lager te zetten en de lichten uit te doen, maar ook door je gevel te isoleren. Meer zelfs, het is een van de beste investeringen die je kan maken. Er gaat namelijk veel gestookte warmte verloren via de gevel. Gemiddeld zie je de energiefactuur met zo’n twintig procent dalen na de gevelisolatie.

Na die gevelrenovatie zal het EPC van je woning bovendien een stuk beter zijn. Je woning is energiezuiniger en dus ook meer waard. Gevelisolatie is dus meer dan de moeite waard. Je hebt de renovatie snel terugverdiend.

Je kan de gevel zowel langs binnen als langs buiten isoleren. In de praktijk is gevelisolatie langs buiten veruit het interessantst. Wie langs binnen isoleert, verliest kostbare binnenruimte en je loopt het risico op koudebruggen. Die brengen niet alleen koude lucht, maar ook condensproblemen met zich mee. De gevel langs buiten isoleren is makkelijk, vereist geen grote werken en er is geen kans op koudebruggen.

Geef je woning een nieuwe look met gevelisolatie

Gevelisolatie plaatsen biedt ook een gelegenheid om je woning zelf in een nieuw jasje te steken. De gevelisolatie moet natuurlijk bedekt worden met nieuwe bouwmaterialen. En de keuzes daarbij zijn legio. Wil je de bakstenen look van je woning niet verliezen? Dan kan je opteren voor steenstrips. Dat zijn dunne bakstenen die er net als de echte bakstenen uitzien.

De populairste optie is echter crepi of pleisterwerk. Dat materiaal is waterbestendig, dun, en past bij zowel moderne als landelijke woningen. Crepi is doorgaans wit, maar bestaat in alle kleuren die je je maar kan inbeelden. Kies je liever voor iets origineels? Dan kan je de gevelisolatie ook bekleden met spuitkurk, hout, houtcement, pvc-panelen, metalen panelen, leien, keramische pannen of nog iets anders!

Elke gevel kan geïsoleerd worden

Gevelisolatie is altijd interessant. Niet alleen wanneer je in een alleenstaand huis woont, maar ook driegevel- of tweegevelwoningen hebben veel baat bij gevelisolatie. Dat geldt ook voor zijgevels of wachtgevels van appartementen. Je zal de energiefactuur in alle gevallen gegarandeerd zien dalen.

Twijfel je of de gevel van jouw woning langs buiten geïsoleerd kan worden? Contacteer ons en we delen graag onze expertise.

Welke soorten isolatie worden gebruikt voor gevelisolatie langs buiten?

Er zijn verschillende isolatiesoorten op de markt die zich uitstekend lenen voor gevelisolatie langs buiten. In de meeste gevallen worden gevels geïsoleerd met harde isolatieplaten, gemaakt van EPS, of eventueel XPS of PIR. Die isolatiematerialen hebben een hoge thermische isolatiewaarde waardoor je slechts een relatief dunne laag nodig hebt om het gewenste effect te bereiken.

Maar er zijn ook andere opties. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor minerale wol, dat zijn zachte isolatieplaten die doorgaans een stuk minder kosten dan EPS. Wil je de isolatie natuurlijk en milieuvriendelijk houden? Dan kan je kiezen voor kurk, hennep of houtproducten zoals cellulose.

Premie voor gevelisolatie

De premie voor isolatie van een buitenmuur langs de buitenzijde (Fluvius) werd opgenomen in de nieuwe Mijn VerbouwPremie. Die premie kan je aanvragen voor zowat alle werken die de energiezuinigheid en het wooncomfort van je woning verhogen. Ook voor gevelisolatie dus!

De premie bedraagt maximaal 50% van het gefactureerde bedrag. Behoor je niet tot de laagste inkomenscategorie, dan krijg je 35% van het factuurbedrag terugbetaald.

Home Solution isoleert je gevel langs buiten

Wil je de energiefactuur drukken en terwijl de waarde van je woning doen stijgen? Dan is gevelisolatie wat je zoekt. Een gevel isoleren is relatief eenvoudig, vereist geen grote werken en je geeft je woning terwijl een make-over.

Je kan bij Home Solution terecht voor professionele gevelisolatie. Maak een vrijblijvende afspraak en we komen graag langs om jouw woning te bekijken en de meest efficiënte gevelisolatie voor te stellen. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie