• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Beste airco voor je bureau

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Beste airco voor je bureau

Beste airco voor je bureau

Een heerlijk gekoeld bureau tijdens de hete zomerdagen: dat wilt toch iedereen? Weg met die benauwde kamer en hallo zalig koel binnenklimaat. Trouwens, daar stopt het niet. Een aircosysteem zorgt niet alleen voor verfrissende lucht in huis, maar ook schone, gezuiverde lucht! En daarbij kunnen er enkele ook dienen als verwarming in de winter. Maar wat voor aircosysteem is het beste voor in je bureau? Wij geven je alvast een overzicht van alle opties.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Koeling verschilt per ruimte

De ideale temperatuur: die verschilt in huis van ruimte tot ruimte. In een slaapkamer mag het wat frisser (rond de 18 graden Celsius), terwijl in de woonkamer, bureau en keuken de temperaturen iets hoger mogen liggen tussen de 20 à 24 graden Celsius. In de badkamer mag het dan weer gerust 24 graden Celsius worden.

Is je woning niet goed of niet volledig geïsoleerd? Dan is het ook verstandig om de zolder te koelen, omdat deze ruimte de warmte gevangen houdt en naar andere ruimtes en die warmte vervolgens zich naar andere ruimtes in de woning zal begeven. Is je huis te goed geïsoleerd? Dan is ventilatie een grote aanrader.

Mono - en multisplit aircosystemen

Monosplit: betaalbare basics

Heb je geen erg groot budget voor het plaatsen van een airco? Dan kan de monosplit, ofwel single-split-airco wel dienen. Bij deze soort airco plaatsen en verbinden ze een binnenunit recht tegenover de buitenunit via 2 leidingen door de muur.

De ruimte waar deze geplaatst wordt, zal dus zeker voldoende van verkoeling voorzien zijn. De nabijgelegen ruimtes zullen echter niet te ver liggen om voldoende afgekoeld te geraken via de airco. Zorg ook zeker dat je de ruimte waar de airco is geïnstalleerd voldoende kan afsluiten, zodat er geen kostbare gekoelde lucht verloren gaat en je dus niet voor niets energie aan het verbruiken bent.

Als je graag in één ruimte zoals je bureau het een paar graden koeler wilt, is een monosplit de ideale manier.
Multisplit: zeer veelzijdig

Heb je er meer voor over om afkoeling te kunnen zoeken tijdens die hete zomerdagen? Dan raden we aan om te gaan voor een multisplit aircoysteem. Bij dit systeem kan je verschillende binnenunits plaatsen die vervolgens verbonden worden met de buitenunit.

Op die manier kunnen verschillende ruimtes in de woning gekoeld worden. Bovendien kan elke binnenunit een verschillende soort koeling genereren waardoor je in de slaapkamer een temperatuur van ongeveer 18 graden Celsius kan behouden, terwijl je in de woonkamer, bureau en keuken kiest voor een temperatuur van ongeveer 20 à 24 graden Celsius.

Nog een voordeel bij deze soort airco: je kan de aircovorm ook per binnenunit uitkiezen. Je kan gaan voor wandunits, maar ook plafondunits of cassette-airco’s. Of wat dacht je van een vloerunit?

Home Solution plaatst jouw favoriete airco

Het is beslist: je wilt een aircosysteem laten plaatsen. Maar welke dan? In wat voor vorm? En waar precies? Allemaal vragen die je samen met de experts van Home Solution kan bespreken. Zij helpen je op weg, beantwoorden al je vragen en bekijken samen met jou naar de verschillende mogelijkheden. Contacteer ons nu of maak een afspraak!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie