• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Airco of shutters? Wat geeft de beste verkoeling in huis?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Airco of shutters? Wat geeft de beste verkoeling in huis?

Airco of shutters? Wat geeft de beste verkoeling in huis?

Hete zomers met regelmatige hittegolven komen hoe langer hoe meer voor en verkoeling zoeken wordt dus steeds crucialer. Zelfs binnenshuis kan je niet fatsoenlijk meer afkoeling als de temperaturen hoog oplopen buiten. Wat kan helpen om de temperatuur aangenaam te houden binnen? Zowel zonwering zoals shutters als een aircosysteem zijn goede opties om een in een frisse ruimte te kunnen vertoeven tijdens de hitte. Maar waar ga je het beste voor? Wij helpen je kiezen.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Shutters: de voordelen

Met shutters zorg je ervoor dat de warmte allereerst niet zomaar in de woning kan binnendringen. Deze soort zonwering zorgt dus wel voor wat afkoeling. Shutters kunnen ook mooi passen bij de ramen. Met een airco moet je op zoek naar de beste plaats voor de airco-installatie zodat die onopvallend wordt weggewerkt in je interieur.

Met alleen shutters verbruik je uiteraard ook geen elektriciteit, dus die kost heb je dan niet. En zowel met een beperkt als een iets groter budget kan je perfect zonwering met shutters aanschaffen.

Shutters: de nadelen

Helaas werken shutters natuurlijk niet 100 % tegen de warmte, het kan altijd dat het bij een hittegolf toch aanzienlijk opwarmt in huis en dat shutters onvoldoende zijn bij erg hoge temperaturen. Bovendien komt er ook geen zonlicht meer naar binnen als je de shutters omlaag houdt, wat het binnen erg donker maakt. Hoe dan ook zal het wel altijd koeler zijn binnenshuis met de shutters omlaag, maar bij aanzienlijke hitte zal dat effect wel verkleinen.

Airco: de voordelen

Airconditioning is dan een tweede optie om je huis te verkoelen. Een aircosysteem is enorm doeltreffend en je voelt meteen het verschil als je de temperatuur naar keuze instelt. In aircosystemen is er ook weer enorm veel keuze: mobiele of vaste airco, airco met of zonder afvoerslang, single of mul-split airco, etc. Wil je eentje die op lange termijn meegaat? Dan kan er wel een prijskaartje aan vasthangen. Maar aan zo’n kwalitatief aircosysteem heb je dan natuurlijk wel jarenlang comfort.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Airco: de nadelen

De voornaamste nadelen aan een airco? Esthetisch gezien is het wat zoeken in je interieur. Een airco heeft een binnenunit en die apparatuur moet je ergens wegwerken. Wil je een vast aircosysteem laten installeren? Dan zullen er ook wat gaten geboord moeten worden om de connectie met de buitenunit te maken en/of meerdere binnenunits naar de buitenleiding te sturen.

Die structurele aanpassingen zijn dus ook wel nodig om het aircosysteem te kunnen installeren. En uiteraard is een airco ook een elektrisch apparaat. Nu worden de hedendaagse airco's steeds energiezuiniger, maar je hebt natuurlijk nog steeds energie nodig. Er zijn natuurlijk wel mogelijkheden om die kost te drukken wanneer je bijvoorbeeld airco met zonnepanelen combineert.

Airco of shutters? Home Solution helpt je kiezen

Er zijn zowel voor shutters als voor een aircosysteem dus wat voor- en nadelen. Het hangt dus vooral af van je eigen noden en wensen wat voor jou de beste keuze is. Ben je eruit dat je voor een aircosysteem gaat? Dan kunnen onze experts bij Home Solution je verder helpen en samen met jou bekijken wat er allemaal mogelijk is in jouw woning. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie