• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Airco in huis: informatie en voordelen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Airco in huis: informatie en voordelen

Airco in huis: informatie en voordelen

Steeds meer mensen overwegen airco in huis te laten plaatsen, vooral met die stijgende temperaturen in de zomer. Er zijn echter wel een aantal overwegingen die u dient te maken. Wilt u een vaste of mobiele airco? En wilt u graag een buitenunit? Wilt u in de winter ook warme lucht kunnen blazen in huis?

In dit artikel vindt u vast handige informatie over airco in huis, zodat u beter weet waar u uit kunt kiezen.

Twee soorten vaste airco modellen

Vaste airco is handig, omdat het maar één keer geplaatst hoeft te worden waarna u jarenlang kunt genieten van de voordelen van airco in huis. U kunt in dit geval kiezen uit een normale opbouwunit, die aan de wand of het plafond kan worden gemonteerd. Een inbouwsysteem is ook een optie, als u liever de airco fraai weg wilt werken in uw interieur.

Een vaste opbouwairco aan de muur of het plafond

Deze airco units kunt u vaak terugzien en zijn handig voor het koelen van één ruimte. U kunt ze aan een buitenunit koppelen maar ze kunnen ook zonder buitenunit functioneren. Met een afstandsbediening zijn deze units eenvoudig te bedienen en tegenwoordig is er enorm veel keuze op designgebied. Ook verwarmen met airco kan trouwens.

Vaste airco in de vorm van een inbouwsysteem

Een inbouwairco wordt zoals de term al aangeeft ingebouwd, waardoor u dit systeem bijna niet ziet en ook niet hoort. Deze manier is handig als u meerdere ruimten in huis wilt koelen of verwarmen, maar het interieur van uw woning precies intact wilt laten. Dit is vooral mooi bij strakke en minimalistische interieurs.

Airco laten installeren? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Mobiele airco in huis

Een andere optie is een mobiele airco te kopen, welke u dagelijks kunt verplaatsen. Wilt u bijvoorbeeld overdag in een studeerkamer werken, ’s avonds in de woonkamer zitten en ’s nachts in uw slaapkamer slapen? Dan kunt u doorheen de dag deze mobiele airco overal met u mee naartoe nemen.

Heeft u een buitenunit, dan kunt u de mobiele airco daar ook op aansluiten om de warme lucht te laten ontsnappen. Heeft u geen buitenunit, dan kunt u de afvoerslang via een raam of deur naar buiten geleiden. Let er wel op, dat u een unit aanschaft met voldoende vermogen om een bepaalde ruimte te kunnen voorzien van koele lucht.

Kiest u airconditioning met of zonder buitenunit?

Nadat u de keuze heeft gemaakt voor een vaste of mobiele airco, dient u ook nog even stil te staan bij de keuze voor een buitenunit. Welke keuze voor u het beste is, hangt een beetje af van uw specifieke wensen maar ook uw woning. Niet elke woning kan namelijk gemakkelijk plaats bieden aan een buitenunit.

Airco met buitenunit

Indien u voor een buitenunit kiest, dan zal de airco een stuk minder geluid produceren. Dit komt, omdat de onderdelen die veel geluid maken buiten zijn gelegen. Daarnaast kunt u meerdere airco units binnen aansluiten op één buitenunit. Ook een mobiele airco kunt u op een buitenunit aansluiten.

Airco zonder buitenunit

Wanneer u geen plaats heeft buiten voor een buitenunit, bijvoorbeeld door een schuin dak, dan kunt u altijd kiezen voor airco zonder buitenunit. In dat geval worden roosters geplaatst voor het aan- en afvoeren van lucht. Deze modellen kunnen veel sneller worden geplaatst en kosten over het algemeen ook een stuk minder, u zult echter wel meer geluid horen van de airco.

Home Solution is uw deskundige partner voor het plaatsen van airco in huis

Wat voor systeem uw voorkeur ook naar uitgaat en hoeveel verschillende ruimtes u van airco wilt voorzien: wij kunnen elk denkbaar systeem snel en vakkundig voor u installeren. Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarbij wij precies nagaan welke optie het meest efficiënt in uw woning zou zijn. Zo weet u zeker dat u er volgende zomer heerlijk koel bij zit!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie