• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Verwijderen bestaande bezetting

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe verwijderen wij bestaande bezetting zoals plakwerk?

Een vaak voorkomende vraag is of mensen hun bestaande en aangetaste bezetting al deels zelf kunnen verwijderen (zowel pleister als cementering). Dat kan uiteraard, mits u over het nodige materiaal en een beschermend masker beschikt. Anders nemen wij dat werk natuurlijk graag voor onze rekening voor we de vochtproblemen verder aanpakken door bijvoorbeeld muurinjectie. Een ander probleem dat vaak wordt onderschat is het afvoeren van het puin. Sommige mensen staan versteld hoeveel bouwafval er al kan komen van een beperkte oppervlakte. In onderling overleg kunnen wij dat wel meenemen voor u indien nodig.
 
De bezetting wordt tot de afgesproken hoogte en tot op de blote steen verwijderd.
Het is belangrijk dat u in deze fase ook al aangeeft waar zich mogelijk leidingen, afvoeren en dergelijke bevinden.

 

Meestal wordt pleister verwijderd tot 1,05 m à 1,10 m hoog maar uitzonderlijk kan ook wel minder of meer aangegeven worden. Uw technisch adviseur kan u daarover verder inlichten.

Het is evident dat het verwijderen van bezetting een zekere stofontwikkeling met zich meebrengt. Onze medewerkers zullen uw vloer beschermen met werkkarton tegen stof en puin. Verder dient u zelf wel te kijken om meubels en andere zaken af te dekken of uit de buurt te zetten.

Afvalverwerking van de verwijderde bezetting wordt op een ecologisch verantwoorde manier verzorgd, indien mogelijk worden de ingezamelde fracties via de recyclage- industrie verwerkt. Wij werken via het BRN (Belgian Recycle Network) netwerk, beter bekend via de Big-Bag afvalverwerking.

Indien u zelf de bepleistering verwijdert kan dit uiteraard een besparing betekenen in de uitvoering. Bespreek dat vooraf met de technisch adviseur en hou ook dan rekening met de hierboven gegeven instructies.

Verwijderen en recupereren van plinten

Een ander vraagstuk is wat er met de plinten moet gebeuren. Sommige mensen willen die graag recupereren of hergebruiken. Indien u de plinten niet wenst te recupereren kunt u deze gewoon aan de muur laten staan. Indien u de plinten wel wenst te recupereren of hergebruiken dient u deze eerst zelf voor de aanvang van de werken te verwijderen.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie