• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Centrale ventilatie met D-systeem

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Centrale ventilatie met een D-systeem

Bij een D-ventilatiesysteem wordt zowel mechanisch lucht toe- als afgevoerd. Het voordeel van een D-systeem is dat de warme afvoerlucht gebruikt kan worden om de koude lucht voor te verwarmen. Hierdoor wordt een stuk van de warmte die naar buiten wordt geblazen gerecupereerd. Bij het opmaken van de offerte wordt rekening gehouden met de aard van de ruimte: voor vochtige ruimten (WC, badkamer, keuken, wasplaats enz) zal een extractieventiel voorzien worden terwijl droge ruimten net voorzien worden van een pulsie- of toevoerventiel. Het spreekt vanzelf dat er zal gestreefd worden naar een totaal evenwicht tussen pulsie en extractie.

De Ubiflux W300 en W400 zijn ventilatie units met warmteterugwinning, een maximale ventilatiecapaciteit van 300, 400 m3/h en energiezuinige ventilatoren. De Ubiflux luchthoeveelheden zijn traploos instelbaar via het bedieningspaneel en heeft een intelligente vorstregeling. Ook deze toestellen zijn energiezuinig en geluidsarm. Deze units kunnen uitgerust worden met een 4-standenschakelaar, CO2 sensor, RF ontvanger en 4 standen zender, RV sensor, condensatiepomp.

Onze installateur legt bij de ingebruikname precies uit wat de mogelijkheden zijn van de unit.

Bij de installatie moet u rekening houden met:

  • Electriciteitsvoorziening voor de unit
  • Doorvoer van de luchtafvoer uit de unit via muur of dak
  • Bereikbaarheid van de plaats van de ventielen
  • Afvoer van het condensatiewater uit de unit

Download de brochure van de W300
Download de brochure van de W400

Gebruiksaanwijzing verloren? Download ze hier

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie