• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Bekuiping met Köster 123 Kelderdichtingssysteem

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Bekuiping met Köster 1-2-3 Kelderdichtingssysteem

Als één van de weinige distributeurs van Köster is Home Solution perfect geplaatst om dit systeem toe te passen wanneer er infiltratie is door drukkend water.

Standaard cementgebonden materialen hebben een uithardingstijd nodig van te minste enige uren. Bij stromend water, worden deze materialen gewoon weggespoeld.

Voor deze gevallen heeft Köster het Köster 1-2-3 systeem ontwikkeld. Dit systeem bestaat uit 3 componenten t.w: - Kelderdicht 1 Dichtingspasta, - Kelderdicht 2 Dichtingspoeder en Kelderdicht 3 Hardingsvloeistof. Köster Kelderdicht 2 is een zeer reactief poeder met een extreem korte reactietijd, het stopt stromend water in seconden nadat het in de lekkende ondergrond is ingewreven.
Niet enkel kunnen lekkende gaten of doorvoeren gedicht worden met Kelderdicht 2 poeder maar ook oppervlakte dichting kan met dit systeem aangepakt worden.

In een eerste stap wordt Kelderdicht 1 aangebracht op de oppervlakte met een kwast. In deze verse laag wordt dan onmiddellijk Kelderdicht 2 aangebracht tot de oppervlakte droog is. Hier bovenop wordt onmiddellijk een laag Kelderdicht 3 en vervolgens nogmaals een laag Kelderdicht 1met de kwast aangebracht. Na 30 minuten wachten wordt dan een laatste laag Kelderdicht 1 aangebracht.
De totale dikte van deze lagen bedraagt maximaal 4 mm.

Indien de keldermuren stoffig zijn of met zouten belast wordt de behandeling met Kelderdicht 1-2-3 gecombineerd met Köster Polysil.


Download de Kelderdicht 1-2-3 brochure.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie