• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Schimmelvorming slaapkamer in regio Geraardsbergen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Schimmelvorming in de slaapkamer in Geraardsbergen

Een muffe geur in de slaapkamer en donkere vlekken, dan heeft u hoogst waarschijnlijk last van schimmels. Na het jarenlang verwijderen van schimmels in vele slaapkamers in regio Geraardsbergen is het ons opgevallen, dat schimmels soms bijzonder lang onopgemerkt blijven. Men denkt vaak dat de muffe geur aan de luchtvochtigheid te wijten is.

U kunt echter het beste altijd alert zijn voor schimmels, mede omdat hier ook altijd een vochtprobleem aan vooraf gaat. En vochtproblemen zorgen altijd voor nare gevolgen, omdat vocht uw huis altijd op de één of andere manier zal beschadigen. Wij leggen u daarom graag uit hoe schimmel ontstaat en wat u er aan kunt doen. Zodat uw slaapkamer in Geraardsbergen schimmelvrij kan blijven!

1. Extern vocht als oorzaak van schimmel in de slaapkamer

Schimmelvorming in de slaapkamer wordt veelvuldig veroorzaakt door vocht dat van buiten uw binnenmuren nat maakt. Het kan gaan om zowel doorslaand vocht, als opstijgend vocht.
Opstijgend vocht begint altijd op lagere niveaus van een woning, waar grondvocht vanwege een probleem in uw binnenmuren terecht komt. Na verloop van tijd zal dit vocht door verzadiging stijgen en ook bovengelegen verdiepingen aantasten.

Vraag uw gratis vochtdiagnoseaan →Contacteer ons voor deskundig advies

Doorslaand vocht betreft vocht dat binnendringt vanwege een gevel die verminderd waterdicht is. Vaak komt dit door onvoldoende onderhoud, waardoor het gesteente poreus is geworden en water doorlaat. Dit komt vervolgens in contact met uw binnenmuren.

In beide gevallen zullen de vochtige muren een fijne voedingsbodem bieden voor schimmelvorming, waardoor schimmelsporen zich al gauw in uw slaapkamer zullen hechten.

2. Condensatieproblemen kunnen ook schimmel veroorzaken

Een intern vochtprobleem dat vaak tot schimmels kan leiden is condensatie. Dit is het fenomeen waarbij een te hoge luchtvochtigheid leidt tot het condenseren van waterdamp tegen koudere oppervlakken, zoals muren. Vaak komt dit doordat er bijvoorbeeld met water wordt gewerkt in een bepaalde ruimte, zoals de badkamer.

Is uw slaapkamer in Geraardsbergen dichtbij de badkamer gelegen, dan kan de vochtige lucht ook in de slaapkamer condenseren. Zodoende kunnen op termijn ook schimmels ontstaan in uw slaapkamer.

3. Lekkages leiden tevens vaak tot schimmel in de slaapkamer

Schimmelvorming kan ook optreden als gevolg van lekkages, zoals een lekkende dakgoot of dakpannen. Vocht weet dan uw huis binnen te dringen en op deze plekken zullen logischerwijs ook schimmels ontstaan. In al deze gevallen raden wij aan zo snel mogelijk actie te ondernemen, omdat schimmels uw huis in Geraardsbergen in razend tempo kunnen aantasten.

4. Wat kunt u doen tegen schimmel in uw slaapkamer in Geraardsbergen?

Allereerst kunt u zelf trachten de schimmels te verwijderen met behulp van een schimmeldodend middel. Gebruik hiervoor wel beschermende kledij zoals handschoenen en een mondkapje. Heeft u last van uw luchtwegen? Dan raden wij ten zeerste aan deze klus uit te besteden, om verdere gezondheidsklachten te voorkomen. Maar met het verwijderen van schimmels alleen is niet voldoende.

5. Home Solution maakt komaf met alle soorten schimmels in regio Geraardsbergen

Om schimmels in de toekomst ook te voorkomen, dient u ook het onderliggende vochtprobleem aan te pakken. Home Solution kan voor u in regio Geraardsbergen elk vochtprobleem effectief bestrijden, waardoor ook direct schimmelvorming wordt aangepakt.

Want een droog huis betekent geen ruimte meer voor schimmelgroei. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons direct om een afspraak te plannen.
Bel ons gerust op via 0800/26.004 voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Vraag uw gratis vochtdiagnoseaan →Contacteer ons voor deskundig advies

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie