• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Zonwering of airco?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Zonwering of airco?

Zonwering of airco?

In ons land krijgen we steeds meer te maken met lange hittegolven, waarbij jezelf goed hydrateren en voldoende afkoeling zoeken noodzakelijk wordt. Ook in je woning kunnen de temperaturen hoog oplopen. Velen grijpen naar de airco of schaffen een ventilator aan, maar ook zonwering wordt vaak gezien als dé oplossing bij heet weer. Voor welke optie kan je best gaan: airco of zonnewering? Hieronder de voor- en nadelen van beiden opgelijst samen met de belangrijkste verschillen.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Zonwering: voorkomen in plaats van genezen

De temperatuur blijft stabiel

Zonwering is een erg efficiënte oplossing omdat je met deze ervoor zorgt de hitte zelfs niet in je woning geraakt. Zonwering houdt de gemiddelde temperatuur in je woning dus stabiel waardoor de grote temperatuurverschillen die je vaak hebt bij ventilatiesystemen niet voorkomen.

Let op! Zonwering houdt grotendeels de warmte tegen, maar is niet 100 % effectief tegen hittebestrijding. Vooral bij hittegolven zal zonwering alleen misschien niet voldoende zijn.

Stijlvol in je interieur

Binnenzonwering of buitenzonwering is te verkrijgen in alle kleuren en vormen en kan dus zonder probleem volledig passen in je interieur. Zonwering voor binnen kan dan ook direct dienen als raamdecoratie: twee vliegen in één klap!

Goed voor je portemonnee

Zonwering is in het algemeen niet zo duur en kan je dus perfect aanschaffen met een beperkt budget. Natuurlijk verschillen de prijzen enorm van materiaal tot materiaal. Wil je dus eerder gaan voor een erg luxueuze uitstraling? Geen probleem!

Minder genieten van het licht binnenshuis

Zonwering maakt je woning logischerwijs veel donkerder waardoor je minder kan profiteren van het licht overdag.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Airco: doeltreffend en gevarieerd

Effectieve manier voor verkoeling

Met een aircosysteem kan je er direct voor zorgen dat de temperatuur in je woning op een aangename en constante temperatuur blijft. Je stelt de temperatuur in en ziezo: je woning is in één twee drie gekoeld!

Veel keuze in systemen

Een airco systeem bestaat in veel verschillende vormen: mobiel of vast, met of zonder afvoer, kleine of erg groot,….Hierdoor kan je met zowel een klein budget als met een groot budget een airco naar keuze aanschaffen.

Integratie in interieur

De tijd dat een airco een lelijk en bombastisch ding was dat je interieur compleet ontsierde, is stilaan achter de rug. Hedendaagse airco’s kan je harmonisch integreren of zelfs mooi wegwerken in je huiselijke inrichting zodat ze niet meer storend zijn.

Ook verwarming mogelijk

Met een airco kan je ook op de koudste winterdagen wat aanvangen als je hem gaat gebruiken als bijverwarming. Handig wanneer de vrieskou net iets te heftig is! Zo profiteer je in ieder seizoen van de voordelen.

Zonnewering of airco? Home Solution helpt je kiezen

Wil je klaar zijn om de hete zomer te trotseren maar weet je niet wat nu de beste optie is voor jouw situatie? Home Solution bekijkt samen met jou alle opties en gaat op zoek naar de beste oplossing voor jouw woning. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie