• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Kelderdichting: Prijs kelder waterdicht maken - Kostprijs

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Kelderdichting: Prijs kelder waterdicht maken - Kostprijs

Kelderdichting: Prijs kelder waterdicht maken - Kostprijs

Heeft u last van water in uw kelder? Grote kans dat u dan ergens te maken heeft met een vochtprobleem. Een kelderruimte kan op vele manieren in contact treden met vocht, omdat er veel plekken zijn die dit vocht toelaten in deze ruimte. Daarom is het zaak met name een ruimte als een kelder goed te beschermen tegen vochtproblemen en vochtschade.

Maar hoe doet u dat? Hoe vindt u de oorzaak van het vocht in uw kelder en vervolgens de juiste oplossing? Hiertoe zijn gelukkig meerdere methodieken beschikbaar die vervolgens exact voor u kunnen bepalen welke behandeling het meeste effect zal hebben. Eén van de beste methoden om een kelder waterdicht te maken betreft kelderdichting. Dit komt vooral door het feit, dat kelderdichting een totaaloplossing is die direct komaf maakt met vocht in uw kelder.

Oorzaken van vocht in de kelder

Water en vocht kunnen op meerdere plaatsen en manieren in uw kelder terecht komen. Een veelgehoorde klacht betreft naar binnen insijpelend regenwater, ook wel kort sijpelwater genoemd.

Heeft het een tijdje redelijk hard geregend, dan kunnen de straten blank staan en zal het overtollige water een manier trachten te zoeken om alsnog weg te vloeien. Heeft u ergens in uw kelder een plek die toegang biedt tot dit vocht? Dan kunt u er op rekenen dat het ook daadwerkelijk in uw kelder terecht komt. Idem geldt voor grondwater, omdat uw kelder zich op grondwaterniveau bevindt.

Via de wanden en vloer kan grondwater in uw kelder stromen, waardoor u last kunt hebben van vochtige plekken of zelfs een laagje water. Op termijn zal de kelder hierdoor zo vochtig worden, dat de muren en vloer continu nat blijven. Dit leidt op termijn weer tot andere vochtproblemen, zoals salpetervorming of de aangroei van schimmel. Al met al reden genoeg om zo snel als mogelijk iets aan die natte kelder te doen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe kan een vochtige kelder worden behandeld?

Voor het behandelen van vochtproblemen in de kelder bestaan meerdere methoden. Zo kunt u plaatselijke zwakke plekken aanpakken met behulp van muurinjectie. Dit houdt in, dat u barsten en scheuren injecteert met een waterafstotend middel, waarna ze weer 100% waterdicht zijn. Maar in sommige gevallen kan alleen een grondige aanpak uitkomst bieden, bijvoorbeeld wanneer hele oppervlakken al geruime tijd verzadigd zijn van vocht.

Kelderdichting is een uitstekende methode om uw kelder weer geheel waterdicht te maken. Bij kelderdichting worden namelijk de huidige muren en keldervloer vervangen door nieuwe, sterke en solide materialen. Kelderdichting is in meerdere varianten beschikbaar maar alle toepassingswijzen zullen zorgen voor een zo goed als nieuwe kelder, die water en vocht gegarandeerd geen toegang meer biedt.

Hoeveel kost kelderdichting voor uw kelder?

De prijs voor kelderdichting hangt af van enkele factoren. Zo zult u onder meer een keuze in materialen moeten maken, alsmede de soort kelderdichting die zal worden toegepast. Ook kan het nodig zijn om bepaalde materialen te repareren en herstellen.

Wilt u een heldere prijsopgave voor deze sterke behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact op met Home Solution. Wij komen bij u langs om uw kelder grondig te inspecteren, daarna kunnen wij u een duidelijke offerte voorleggen voor het waterdicht maken van uw kelder.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie