• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Last van vocht in de keuken?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Last van vocht in de keuken?

Last van vocht in de keuken?

Vocht in de keuken hoeft niet per definitie slecht te zijn. U werkt immers dagelijks met water in uw keuken, wanneer u kookt en de afwas doet bijvoorbeeld. Dit zal nagenoeg altijd zorgen voor een relatief hoge luchtvochtigheid in deze ruimte. In de winter kunt u dit vaak terugzien aan beslagen ramen, indien uw woning over enkel glas beschikt.

Nu kan dit echter wel in een probleem ontaarden, indien u in de keuken niet over voldoende ventilatiemogelijkheden beschikt. Ventilatie is, vooral in de natte ruimten van een woning zoals de keuken en badkamer, van essentieel belang om de hoge luchtvochtigheid op te vangen. Zonder de aan- en afvoer van lucht zal de luchtvochtigheid structureel te hoog zijn en daardoor diverse oppervlakken en materialen aantasten.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Condensatie: wat is het en hoe ontstaat het in de keuken?

Condensatie is een vrij normaal fenomeen, dat altijd plaatsvindt wanneer de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte dusdanig hoog is, dat de lucht als gevolg hiervan minuscule waterdruppeltjes bevat. Deze waterdamp zoekt vervolgens een weg om te ontsnappen, zoals via een open raam of mechanisch ventilatiesysteem. Dit omdat de vochtige lucht dan kan worden vervangen door droge lucht.

Bestaat deze optie echter niet of te weinig, dan zal de vochtige lucht blijven circuleren in een ruimte. Daardoor komt het op oppervlakken terecht zoals spiegels of ramen en veroorzaakt de bekende waterdruppeltjes, zoals na het douchen of koken in de keuken. Maar de waterdamp zal niet alleen op deze gladde oppervlakken terecht komen, maar ook op plekken zoals muren en plafond. En hier schuilt het probleem.

Poreuze oppervlakken in de keuken zuigen vocht op

Muren en plafonds zijn doorgaans vervaardigd van poreuze materialen. Denk aan metsel- en voegwerk en pleisterlagen. Poreus betekent dat deze materialen gemakkelijk vocht opzuigen, in tegenstelling tot gladde oppervlakken zoals een raam. U kunt over een raam gemakkelijk een droog doekje halen om condens te verwijderen, maar met een muur is dit niet mogelijk. Een deel van het vocht zit immers in de muur.

Waarom vocht in poreuze oppervlakken ongewenst is

Wanneer een poreus materiaal eenmaal vochtig begint te worden, dan zal de structuur van het materiaal veranderen en zwakker worden. Het probleem met een natte ruimte is dat het daar vrijwel altijd vochtiger is, dan in andere ruimten. Als gevolg hiervan vindt het condensatieproces vrijwel continu plaats en blijven uw muren en mogelijk ook plafond de hele tijd nat.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Vochtige oppervlakken zullen niet alleen in kwaliteit afnemen, maar ook plaats bieden aan schimmelgroei. Schimmels zijn slecht voor materialen maar ook voor u, omdat u de schimmelsporen die worden verspreid inademt. Dit kan leiden tot een veelvoud aan klachten, die variëren van allergieën, irritatie aan de huid tot astma en COPD. In elk geval dient u daarom vocht in de keuken het liefst zo snel als mogelijk te bestrijden.

Home Solution maakt komaf met vocht in de keuken

Wij kunnen gemakkelijk alle soorten vochtproblemen in huis bestrijden met behulp van diverse moderne middelen en technieken. Allereerst zullen wij de situatie in uw woning grondig inspecteren, waarna wij u een heldere uitleg bieden over de beste aanpak in uw geval. Het vochtprobleem wordt bij de kern aangepakt en zal als gevolg daarvan niet meer terugkomen.
Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak met u om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht in de keuken.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie