• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Komt de verzekering tussen bij waterschade?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Komt de verzekering tussen bij waterschade?

Komt de verzekering tussen bij waterschade?

Heeft u waterschade in huis? Dit leidt onvermijdelijk tot kosten die soms erg hoog kunnen zijn. Dan is het goed om weten of uw brandverzekering al dan niet bepaalde kosten dekt.  

Welke vochtproblemen worden gedekt door de brandverzekering?

Vochtproblemen bestaan in vele kleuren en vormen. Ze kunnen op elk denkbaar moment ontstaan en zich uitbreiden. U kunt te maken krijgen met waterschade door condensatieproblemen, één van de meest voorkomende interne oorzaken van vocht in huis. Maar de waterschade kan ook te wijten zijn aan externe vochtproblemen, zoals doorslaand vocht, binnentredend grondwater en sijpelwater. 

Niet alle vormen van vochtschade worden gedekt door de brandverzekering
Concreet kunnen twee verschillende oorzaken leiden tot vergoeding van de daardoor geleden waterschade:

  • Waterschade door een lek, bijvoorbeeld in een leiding of uw riool
  • Waterschade door vocht dat langs uw dak naar binnen is gekomen

Indien de geleden waterschade het gevolg is van een overstroming, dan wordt ook dit in de meeste gevallen vergoed. Raadpleeg echter uw verzekering om dit zeker te weten. Daarnaast bieden sommige verzekeraars ook dekking voor waterschade als gevolg van een defect apparaat, zoals een vaatwasser of wasmachine. Het is dan wel belangrijk dat u kan aantonen dat u het apparaat goed onderhouden of gebruikt heeft zoals hoort.

Indien u waterschade lijdt als gevolg van de acties of handelingen van derden, dan zal uw verzekeraar de schade over het algemeen verhalen bij deze derden, om specifiek te zijn hun verzekering. Heeft uw buurman bijvoorbeeld een fout gemaakt bij het repareren van zijn dakgoot en is hierdoor een lek ontstaan dat ook bij u waterschade heeft veroorzaakt? Dan zal uw verzekeraar aankloppen bij de verzekering van de buurman. Idem geldt voor werken uitgevoerd door de gemeente, die tot waterschade hebben geleid.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Welke vochtschade wordt vergoed?

Weet u wat de oorzaak van de vochtschade is? Dan kan u bekijken of de waterschade binnen de dekking van uw verzekering valt. Belangrijk hierbij is om te onthouden dat de brandverzekering enkel tussenkomt bij de gevolgschade. Dit betekent dat alleen de waterschade wordt vergoed die het gevolg is van het vochtprobleem of een lek, en niet het vochtprobleem of het lek zélf.

Wanneer u bijvoorbeeld waterschade heeft als gevolg van een kapotte leiding, dan zullen de aangetaste materialen in huis (muren, vloeren, plafonds...) vergoed worden. De reparatiekosten van de kapotte leiding daarentegen weer niet. Hetzelfde geldt voor schade als gevolg van een lekkend dak: een plafond of de muren die door het lek beschadigd raakten, worden vergoed. Maar de kosten voor het herstel van het dak moet u uit eigen portemonnee betalen.

Wilt u zekerheid omtrent de kosten en eventuele vergoedingen?

Laat zowel het vochtprobleem als de waterschade dan inspecteren door een professional. Home Solution kan u hierbij uitstekend helpen. Wij kunnen u precies vertellen wat de oorzaak van de vochtschade is, hoe groot deze precies is én of deze waterschade door uw brandverzekering wordt gedekt. Uiteraard kunnen wij ook u de nodige oplossingen voorstellen, zodat het vochtprobleem én de onderliggende oorzaak worden aangepakt. Bel ons vandaag nog voor een afspraak!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.
Naam*
Plaats*
Tel. nr*
E-mail*
Vraag*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie