• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Kelderdichting via de binnenkant: hoe werkt dit?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Kelderdichting via de binnenkant: hoe werkt dit?

Kelderdichting via de binnenkant: hoe werkt dit?

Kelderdichting is een uitstekende methode om uw kelder 100% tegen vocht te beschermen. Zo goed als alle vochtproblemen worden met kelderdichting in één klap de kop ingedrukt, zodat u deze praktische ruimte probleemloos kunt gebruiken voor allerlei doeleinden. Kelderdichting wordt bij nieuwbouwwoningen direct aan de buitenkant geplaatst, tijdens het bouwen van de woning.

Maar wat nu, als u over een oudere woning beschikt en u uw kelder waterdicht wilt maken, maar niet eerst uw hele kelder en fundering wilt of kunt bloot leggen? Het behoeft geen uitleg dat dit zowel een ingrijpende als een dure aangelegenheid betreft. Daarom is het ook mogelijk, om kelderdichting via de binnenkant te plaatsen.

Wat is kelderdichting en waarom is dit een goede methode tegen vochtproblemen?

Kelderdichting wordt vaak ook kelderbekuiping genoemd. Dit komt, omdat u in feite ook echt een soort kuip om uw kelder legt die vocht buiten de deur houdt. De wanden van de kelder en de vloer worden behandeld met nieuwe en zeer sterke materialen, die ervoor zorgen dat er geen gaatjes of barstjes overblijven waarlangs vocht naar binnen kan sijpelen. Dit is dan ook de reden dat kelderdichting zo goed werkt tegen alle soorten vochtproblemen in de kelder, omdat er geen zwakke plekjes meer overblijven.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Hoe wordt kelderdichting aan de binnenzijde geplaatst?

Wanneer u uw kelder wilt voorzien van kelderdichting, dan wordt allereerst een groot deel van de huidige wanden afgekapt of geschuurd. Ook de vloer wordt deels of geheel verwijderd, afhankelijk van de staat van de materialen. In de materialen die nu bloot komen te liggen worden alle voegen gedicht, alsmede eventuele gaatjes en scheurtjes.

Daarna wordt overgegaan tot het plaatsen van nieuwe materialen. De nieuwe bezettingslaag biedt een solide bescherming tegen vocht van buitenaf. Deze materialen bestaan uit diverse lagen tegen elkaar aan, zoals lagen waterdichte cementmortel, diverse fixeerlagen en dichtingslagen. Materialen die hiervoor worden gebruikt zijn bijvoorbeeld kunsthars en speciale waterdichte gels. Deze lagen zullen allemaal apart uit moeten drogen, het plaatsen van kelderdichting neemt daardoor wel wat tijd in beslag.

De keuze tussen stijve en soepele kelderbekuiping

U kunt bij kelderdichting kiezen tussen diverse varianten, onderscheid wordt vooral gemaakt tussen stijve en soepele kelderbekuiping. Het verschil tussen deze twee soorten ligt vooral in de gebruikte materialen.

Stijve kelderbekuiping

Stijve kelderbekuiping bestaat voor het grootste deel uit verschillende lagen waterdichte cementmortel, die ertoe bijdraagt dat vocht niet meer kan binnentreden.

Soepele kelderbekuiping

Soepele kelderbekuiping werkt door middel van een speciaal noppenmembraan, dat vocht continu afvoert tussen de muur en dit membraan via een afvoersysteem met pomp. Langs de rand of onder de vloer door komt het vervolgens in het riool terecht. Welke variant voor u het beste is, hangt mede af van de situatie en de graad van het probleem.

Home Solution maakt elke kelder kurkdroog en weer als nieuw

Kelders zijn handige opslagplaatsen, maar hebben nu eenmaal veel last van vocht en vochtproblemen. Wilt u graag weer gebruik maken van uw kelder, zonder dat uw opgeslagen spullen door vochtschade beschadigd raken?

Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen om uw kelder helemaal op te knappen en alle vormen van vocht in de toekomst te bestrijden.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie