• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Hoe zelf schimmel verwijderen in huis? Kan dat?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe zelf schimmel verwijderen in huis? Kan dat?

Hoe zelf schimmel verwijderen in huis? Kan dat?

Wanneer u ergens in uw woning hinder ondervindt van schimmel, dan is het aan te raden zo snel mogelijk actie te ondernemen. Schimmel kan uw woning op vele manieren ernstig beschadigen, zowel op zichtbare oppervlakken als in materialen. Schimmel maakt onderdelen van uw huis week en kwetsbaar. Daarnaast kan schimmel in huis ook een negatieve impact hebben op uw gezondheid of die van uw familie, dubbel opletten dus.

Wat te doen bij schimmel in huis?

Indien u ergens in uw woning schimmel kunt waarnemen, dan is het verstandig op zoek te gaan naar de oorzaak van de schimmelgroei. Veel mensen komen met name in de badkamer schimmel tegen, omdat deze ruimte over het algemeen over de hoogste luchtvochtigheidsgraad beschikt. Vocht is een essentieel element van schimmelgroei omdat schimmels zich bij voorkeur ontwikkelen en groeien in vochtige omgevingen.

Ziet u ergens schimmel, dan kunt u er dus vanuit gaan dat er ook een vochtprobleem is. Het eerste wat u eigenlijk zou moeten doen is achterhalen wat dit probleem precies is, omdat u anders riskeert dat de schimmel steeds terug zal komen. Een gespecialiseerde firma als Home Solution kan u hier uitstekend mee bijstaan.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Wat kunt u zelf doen tegen schimmel in huis?

Wilt u het liefst zo snel als mogelijk van die schimmel plekken in uw woning af zijn? Dan kunt u in elk geval trachten de schimmel handmatig te verwijderen met een middel tegen schimmel. Hiervoor kunt u chloor gebruiken, een mengeling van soda en water maar ook speciale schimmeldodende middelen die in de handel verkrijgbaar zijn.

Denk er in elk geval aan altijd beschermende kleding te dragen zoals handschoenen en een mondkapje, om te voorkomen dat de schimmelsporen die loskomen tijdens het verwijderen in uw longen of op uw huid terecht komen. Met name voor mensen die reeds kampen met aandoeningen van de luchtwegen of allergieën, kunnen hierdoor een hogere mate van irritatie ervaren.

Werkwijze bij het zelf verwijderen van schimmel in huis

Om de schimmel goed en veilig te verwijderen, kunt u het beste een harde borstel gebruiken voor zover het aangetaste materiaal dat toelaat. U maakt het middel dat u zult gebruiken klaar voor gebruik en dompelt de borstel onder in het middel. Daarna kunt u de schimmelplekken als het ware weg borstelen. Neem goed de tijd voor elke plek want jonge schimmelplekjes zijn niet altijd goed waarneembaar. Wanneer u hiermee klaar bent, kunt u de oppervlakken afnemen met wat water en een schone doek om het geheel vervolgens goed uit te laten drogen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Op zoek naar een structurele oplossing tegen schimmel in huis?

Zoals we eerder hebben aangegeven, kunt u schimmel alleen voorkomen in de toekomst als u het onderliggende vochtprobleem ook aanpakt. Dit is echter niet zo gemakkelijk, omdat het vaak wat onderzoek vergt om er achter te komen wat dit vochtprobleem precies is. Home Solution kan u hiermee van dienst zijn, door middel van een gratis vochtdiagnose in uw woning en definitief komaf maken met schimmels in huis. Meer weten? Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te komen inspecteren.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie