• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Hoe herkent u schimmel in huis?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe herkent u schimmel in huis?

Hoe herkent u schimmel in huis?

Heeft u last van schimmels of schimmelgroei in huis? Schimmels zijn bijzonder vervelende micro-organismen die in korte tijd veel schade aan kunnen richten in uw huis. Schimmels ontwikkelen zich alleen als er sprake is van vocht in huis, omdat dit ideale omstandigheden biedt voor aangroei en verspreiding.
Heb je last van vocht in huis of vochtproblemen in uw woning? Neem snel actie, omdat u daarmee ook voorkomt dat schimmels zich in de eerste plaats nestelen in huis.
Lees alles over de oorzaak van schimmels in huis en de manier waarop u schimmel kunt herkennen.

Wat zijn schimmels en hoe komen deze in uw woning terecht?

Schimmels zijn kleine organismen, eigenlijk microscopisch kleine paddenstoelen. Schimmels verspreiden zich continu door de lucht met behulp van zogenaamde schimmelsporen. Ze zijn in feite altijd aanwezig wanneer er ramen of deuren in uw woning openstaan.

Schimmelsporen zullen zich echter alleen in uw woning nestelen, indien u ergens last heeft van vocht in huis. Schimmels groeien vooral goed op vochtige plekken, denk ook maar weer aan de padenstoelen die vooral in zeer natte gedeelten van landschappen groeien.
Indien u in een bepaalde ruimte last heeft van een vochtprobleem, dan kunt u zo last krijgen van schimmelsporen die zich ontwikkelen tot schimmels en schimmelplekken.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Hoe kunt u schimmels herkennen?

Sommige schimmels zijn erg goed te herkennen, zoals de zwarte schimmel. Het is vooral deze schimmel die vaak wordt teruggezien in badkamers, of ruimten onder het dak wanneer er sprake is van een lekkage. Deze schimmel veroorzaakt de bekende zwarte plekken, die eigenlijk er uit zien als vele kleine zwarte stipjes bij elkaar.

Maar er zijn ook andere variaties van schimmels die niet zo gemakkelijk zijn te herkennen, omdat deze een stuk lichter zijn. Indien u lichtgekleurde muren en plafonds heeft, dan kunnen ze zelfs onopgemerkt blijven. Signalen waar u dan op kunt letten zijn onder andere een muffe geur in huis, ruimten die vochtiger zijn dan voorheen en opgeslagen spullen die vreemd gaan ruiken of vochtiger dan normaal zijn.

Wat kunt u doen tegen schimmels in huis?

Indien u er zeker van bent dat u met schimmels te maken heeft, dan kunt u alvast zelf aan de slag door met een schimmeldodend middel de schimmels te verwijderen. Deze kunt u tegenwoordig in veel winkels vrij kopen. Lees voor gebruik aandachtig het etiket door, omdat deze middelen vaak bijtend zijn. Wilt u liever op een meer milieuvriendelijke wijze werken, dan kunt u soda mengen met water en hiermee de schimmels verwijderen. Draag in elk geval altijd een mondkapje en beschermende handschoenen, zodat de schimmels niet in uw luchtwegen terecht komen of direct op uw huid.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Home Solution rekent af met vochtproblemen en schimmels

Voor een definitieve aanpak dient u ook het onderliggende vochtprobleem te bestrijden. Hiervoor kunt u altijd vrijblijvend Home Solution bellen via het gratis nummer 0800/26.004, wij komen langs voor een gratis vochtdiagnose en inspecteren de situatie. Schimmelprobleem én vochtprobleem kunnen definitief opgelost worden, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken.

Meer weten? Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 direct en maak vrijblijvend een afspraak met u om de situatie te inspecteren.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie